Cea mai simplă reţetă pentru covrigei de casă delicioşi, explicată de o cercetătoare pasionată a gastronomiei săseşti
0
Tradiţionalii covrigei de casă sunt nu doar delicioşi, ci şi uşor de preparat. O reţetă foarte simplă de covrigei de casă este oferită de profesoara Aurelia Rusu, o pasionată cercetătoare a gastronomiei săseşti.
Reţeta, alături de multe altele, poate fi găsită în cartea Aureliei Rusu intitulată ”Gătim împreună în Casa Baronului”, publicată la Editura Samuel din Mediaş.
Aveţi nevoie de: 1 kilogram de făină albă, 2 ouă, 250 de grame de untură de porc, o lingură de drojdie proaspătă, un pachet de margarină, 2-3 linguriţe de chimen, o cutie de smântână (170 de grame), sare, chimen şi, pentru uns covrigeii, caşcaval ras şi uscat.
Mod de preparare
Se încălzesc smântâna, sarea şi drojdia. Făina se amestecă cu mâna, împreună cu untura şi cu margarina. Apoi adăugăm smântâna, sarea, drojdia. Se frământă bine şi se lasă la dospit timp de o jumătate de oră. Aluatul se împarte în două sau trei bucăţi, pentru a lucra mai uşor. Se întinde fiecare bucată cu sucitorul, se presară deasupra chimen şi se presează cu sucitorul în aluat. Cu forma se decupează covrigeii pe care îi ungem cu ou bătut, iar deasupra se presară caşcaval ras. Se aşează apoi în tavă şi se coc la foc mic.
Vă mai recomandăm:
Nelipsită din meniurile restaurantelor cu specific săsesc, supa de cartofi cu tarhon este uşor de preparat şi are o savoare deosebită.
Dacă vreţi să pregătiţi rapid un prânz delicios în familie, ciulamaua de pui cu ciuperci poate fi o alegere excelentă. Asezonată cu mămăliguţă caldă, va fi cu siguranţă apreciată de toţi cei care se aşează în jurul mesei.
Secretul celor mai bune gogoşi de casă, spun gospodinele, nu stă doar în ingredinte, ci mai ales în timpul cât este frământat aluatul.