Cea mai simplă reţetă de tartă cu fructe. Recomandarea lui Bogdan Roman, sibianul ajuns celebru după Masterchef
0
Tartele cu fructe sunt un desert extreme de căutat, mai ales în sezonul cald. Sunt uşor de pregătit, pot fi făcute în diverse combinaţii şi sunt absolut delicioase.
O reţetă foarte simplă de tarte cu fructe este oferită de Bogdan Roman, bucătarul sibian care a făcut senzaţie la Masterchef, pe blogul său.
Pentru aluat aveţi nevoie de 250 de grame de făină alba, 100 de grame de unt, 2 gălbenuşuri, 100 de grame de zahăr pudră, 2-3 linguri de apă, un praf de sare.
Pentru crema de vanilie aveţi nevoie de 500 de mililitri de lapte, 4 gălbenuşuri, 5 linguri de zahăr, 2 linguri de amidon, un baton de vanilie. Mai aveţi nevoie de fructe şi un plic de gelatină incoloră pentru acoperit fructele.
Mod de preparare
”Înmuiem puţin untul. Nu îl topim, doar îl înmuiem. Îl amestecăm bine-bine cu zahărul pudră până avem o cremă albă omogenă. Adăugăm făina cernută, praful de sare, gălbenuşurile şi apa. Amestecăm uşor cu vârfurile degetelor până se leagă un aluat moale. ATENŢIE nu frământăm decât foarte puţin. Cât să fie aluatul legat şi omogen. Învelim aluatul în film de bucătărie şi îl lăsăm la rece o oră.
Scoatem aluatul după o oră şi îl întindem în formele de tartă cu degetele. Nici prea gros, nici prea subţire. ATENŢIE, întinsul aluatului în formele de tartă trebuie făcut rapid căci se înmoaie foarte repede când dă de căldură. Lăsăm şi formele la rece o oră.
Le coacem la 180 de grade până capătă culoarea aurie. Cam în 30 de minute. Pentru a nu se umfla în mijloc, este bine să punem pe aluat un disc din hârtie de copt pe care să punem orez/boabe de fasole/boabe de cafea sau pietricele speciale pentru copt.
Pentru crema de vanilie, punem la fiert laptele împreună cu batonul de vanilie despicat pe lung sau esenţa de vanilie. Separat, frecam bine gălbenuşurile cu zahărul şi amidonul şi adăugăm laptele călduţ câte puţin amestecând tot timpul. Punem din nou pe foc şi amestecăm continuu până se îngroaşă. Turnăm crema de vanilie caldă în tartele care s-au răcit. Aşezăm deasupra căpşunii tăiaţi în feliuţe subţiri sau alte fructe după placul ochiului. Preparăm puţină gelatină conform instrucţiunilor de pe plic şi turnăm o lingură-două peste fructe. Le lăsăm la frigider 2-3 ore să se răcească bine”, explică Bogdan Roman.
Vă mai recomandăm:
Nelipsită din meniurile restaurantelor cu specific săsesc, supa de cartofi cu tarhon este uşor de preparat şi are o savoare deosebită.
Dacă vreţi să pregătiţi rapid un prânz delicios în familie, ciulamaua de pui cu ciuperci poate fi o alegere excelentă. Asezonată cu mămăliguţă caldă, va fi cu siguranţă apreciată de toţi cei care se aşează în jurul mesei.
Secretul celor mai bune gogoşi de casă, spun gospodinele, nu stă doar în ingredinte, ci mai ales în timpul cât este frământat aluatul.