Angela Paskuy: Teatrul mi-a oferit cei mai buni ani din viaţă! Vezi secretele unuia dintre cei mai buni artişti păpuşari din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angela este unul dintre cei mai buni artişti păpuşari din Sibiu. Dragostea ei pentru scenă şi teatru este întrecută doar de dragostea pentru familie.

CITEŞTE ŞI:

Rodica Istrate promovează cele mai căutate maşini din Sibiu

Lidia Bădilă: „Eşti mult mai motivat când lucrezi pentru tine“

Zoltan Kalmar, publicist şi scriitor prodigios la Sibiului (PORTRET)

În cei aprope 17 ani de când apare în producţiile Teatrului Gong din Sibiu zeci de mii de copii au râs, s-au distrat sau dimpotrivă, au plâns şi s-au întristat alături de personajele întruchipate de ea. Angela Paskuy este unul dintre cei mai iscusiţi păpuşari din Sibiu. În mâinile ei prinţese şi cavaleri nu doar că prind viaţă, dar au o minte a lor, un caracter propriu, fiecare individualizat după cum o cere rolul şi regia. Şi nici nu putea fi altfel, doar Angela a învăţat de la cei mai buni în domeniu. „Doamna Lily Krauss – Kalmar este cea care în toamna anului 1994 m-a chemat la Tetrul Gong. Atunci se reînfiinţa Secţia Germană a teatrului şi aveau nevoie de actori. Cum eu ştiam germana şi îmi plăcea teatrul, nu a fost o decizie prea grea pentru mine. Am venit, m-am prezentat, am susţinut o probă şi am reuşit. A fost simplu. În aceste momente, privind în urmă la acei ani şi anii care au venit pe urmă, nu aş schimba niciodată deciziile pe care le-am luat. Pot să spun cu mâna pe inimă că au urmat cei mai frumoşi ani din viaţa mea. Am avut ocazia să lucrez cu mari maeştri ai teatrului şi m-am simţit fericită de fiecare dată când am urcat pe scenă”, povesteşte Angela.

Pauză pentru familie

În prezent Angela este în concediu maternal. Are trei copii, două fete şi un băiat, şi îi iubeşte mai mult ca orice. Nu există metodă mai bună de petrecere a timpului liber pentru ea decât să stea cu familia. Cu toate acestea, la Teatrul Gong sunt nu mai puţin de 26 de spectacole în care joacă sau la care îşi aduce contribuţia. Şi perioada de timp petrecută departe de teatru îşi pune amprenta asupra ei. „Mă întorc la teatru în luna septembrie şi sincer vă spun că abia aştept. Îmi este dor de scenă, îmi este dor de colegi şi mai ales de copii, de ochişorii lor care mă privesc. Vin foarte des cu copiii mei la spectacolele teatrului”, spune Angela Paskuy. De-a lungul anilor Angela a avut ocazia să joace în forte multe spectacole şi să participe la numeroase turnee interne şi internaţionale. Chiar a predat gratuit lecţii de artă teatrală copiilor. „M-am ocupat benevol de cei mici, elevi de clasele I – IV de la mai multe şcoli din oraş. Într-adevăr, multă lume zice că sunt gălăgioşi sau destul de obositori însă copiii îţi transmit o energie incredibilă, iar entuziasmul lor, de fiecare dată când află ceva nou, este de neegalat. Copiii mă motivează”, spune Angela Paskuy.

Broscuţa fermecată şi Pinocchio

Primul spectacol în acre a jucat Angela Paskuy s-a numit „Broscuţa fermecată” şi a avut premiera pe 20 aprilie 1995, la doar cinci luni după ce a început să lucreze în teatru. Dacă v-a făcut curioşi o puteţi vedea pe Angela, începând din septembrie, în o mulţime de spectacole, precum: „Pinocchio”, „Regele cocoşat”, „Romeo şi Julieta”, „Trilogia Vasilache” sau „Voci”.

Ce-i place:
„Îmi plac foarte mult plimbările în natură, iubesc enorm muntele. De fiecare dată când am ocazia merg pe munte. Îmi mai place muzica anilor ’80 şi ’90. Îmi place muzica în general, sunt şi melodii mai recente care îmi plac, dar o prefer pe cea mai veche”, spune Angela.

Ce nu-i place:
„Mă enervează murdăria şi gunoiul aruncat pe stradă. Eu locuiesc în zona Gării şi din păcate este foarte multă mizerie pe acolo. Strada 9 Mai, pe unde vin la teatru, iarăşi mi se pare destul de murdară. Este păcat de ea”, spune Angela.

Născută: 16 decembrie 1975, Sibiu
Studii: Facultatea de Teatru, Tg. Mureş
Familie: căsătorită, trei copii

Cum se împacă familia ta cu teatrul?
Csaba este un soţ minunat! Este iubitor, întotdeauna alături de mine, înţelegător şi foarte răbdător. Şi împreună suntem foarte mândri de cei trei copiii ai noştri, de 12 ani, 6 ani şi un an şi patru luni. Îmi place la nebunie să petrec timp cu ei, mă joc toate jocurile din lume cu copiii mei. Şi bineînţeles că şi lor le place teatrul.


Când ai fost ultima oară pe munte şi unde?
Destul de recent, în Făgăraş. Mă mândresc cu faptul că am făcut toată creasta, de la Suru până la Urlea.


Ţi-ai dori ca mai mulţi copii să vină la teatru?
Neapărat trebuie să vină copiii la teatru. Şi mi-aş dori să avem cât mai multe spectacole noi să-i atragem, să-i văd entuziasmaţi pe scaune, cum aplaudă.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite