Un pacient confirmat cu COVID-19 a murit în timp ce aştepta transferul la un spital specializat

0
0
FOTO Arhivă. Adevărul/ EPA-EFE
FOTO Arhivă. Adevărul/ EPA-EFE

Pacientul în vârstă de 81 de ani, confirmat cu Covid-19, a decedat miercuri la Spitalul Judeţean din Satu Mare, în timp ce îşi aştepta transferul către un spital COVID din judeţ.

Caz controversat în Maramureş. Un pacient a murit după ce a fost confirmat cu Covid-19 şi aştepta să fie transferat la un spital specializat în tratarea bolii.

Bărbatul a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe Satu Mare încă din data de 14 noiembrie, având mai multe suferinţe cronice, fiind internat în cele din urmă în secţia „Interne” din cadrul Spitalului Municipal Satu Mare. 

În data de 20 noiembrie, bărbatul a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus, iar în data de 25 noiembrie acesta a decedat, cu puţin înainte să fie transferat la un alt spital. 

Potrivit nepotului acestuia, bărbatul nu ar fi primit tratament Covid-19 timp de mai multe zile, iar după ce a fost confirmat acesta a aşteptat să fie transferat la un spital COVID din judeţ, însă din lipsă de locuri a rămas în secţia-tampon din Satu Mare. 

„Din păcate nu a avut medicamentaţie pentru anti-covid şi a făcut un stop cardio-respirator în secţie din cauza emboliei pulmonare. Era confirmat din data de 20, de vinerea trecută, iar de atunci a primit medicamentaţie abia în data de 24 noiembrie dimineaţa. Din păcate secţia Covid de la Satu Mare nu a avut locuri libere. Sunt foarte mulţi pacienţi care aşteaptă locuri”, a declarat Florin T., nepotul bărbatului decedat. 

În ciuda întâmplărilor, familia a rămas recunoscătoare echipei medicale din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe Satu Mare, pentru interesul arătat în ziua internării. 

„UPU Satu Mare împreună cu medicul şef şi asistenţa şefă merită felicitările noastre. În UPU se ştie că nu e voie să stea rudele, iar informaţiile vin foarte greu, însă dânsele au avut grijă să ne ţină la curent”, spune bărbatul.

Autorităţile medicale din Satu Mare au transmis că protocolul stabilit prin lege a fost respectat cu stricteţe în cazul pacientului de 81 de ani. Medicii au precizat că tratamentul specific Covid-19 a fost administrat abia după confirmarea RT-PCR, nu după testul rapid, care poate da erori.

În ceea ce priveşte amânarea transferului, autorităţile medicale au explicat că acest lucru a fost cauzat doar de lipsa locurilor din secţia ATI Covid, care era deja plină la capacitatea maximă, nu de o decizie arbitrară a cuiva. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Doi pacienţi din Sibiu, infectaţi cu noul coronavirus, în stare gravă, au fost transferaţi în străinătate, la cererea familiilor

Mărturia cumplită a unui pacient, după 38 de zile de luptă cu COVID-19: „Nişte gheare reci au început să mă sugrume. Să-mi taie respiraţia“

Satu Mare


Ultimele știri
Cele mai citite