Trei jocuri pentru adulţi, bune de spart gheaţa la o petrecere dată acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jocurile cu întrebări şi răspunsuri prin care lumea se poate cunoaşte sau cele prin care se găsesc lucruri comune între participanţi, sunt perfecte pentru a sparge gheaţa în cazul unor petreceri date acasă, când nu toţi participanţii se cunosc între ei.

A început perioada rece, iar cei care nu agrează ieşitul în club ca mod de divertisment le rămâne ca singură variantă petrecerile date acasă, cu prietenii, în jurul unui pahar de vin şi a poveştilor. Problema este însă că nu toţi cei pe care îi inviţi la tine într-o astfel de seară se cunosc mereu, de cele mai multe provenind din medii diferite, o parte colegi de muncă, alţii vecini şi durează până aceştia renunţă la reţineri şi se simt bine. Pentru astfel de jocuri, psihologii recomandă câteva jocuri pentru adulţi, suficient de hazlii cât să spargă gheaţa, dar în acelaşi timp destul de serioase încât să accepte toată lumea să le joace.

Anca Orha, fost director de HR la o companie propune câteva jocuri potrivite pentru adulţi, în care vor intra chiar şi cei mai morocănoşi sau antisociabili.

Întrebări şi răspunsuri pe măsură:

Pentru acest joc vei avea nevoie de două seturi de cărţi, pe care le poţi tipări chiar tu. Primul set de cărţi, va fi cu întrebări. Scrie sau concepe cât de multe întrebări doreşti, pentru ca totul să fie mai haios. Iar al doilea set va conţine acelaşi număr de răspunsuri, la fel concepute. Aşează seturile separate, în aşa fel încât să se ştie că într-o parte sunt întrebările, iar în cealaltă sunt răspunsurile.

Primul jucător va trage o întrebare, iar al doilea, răspunsul. OBLIGATORIU acestea trebuie ccitite cu voce tare. Continuaţi până se termină setul de cărţi.

Iată câteva idei pentru întrebări:

Ţi-ai dori să fii milionar?

Ţi-ar place să ai la dispozitia ta un harem de bărbaţi/femei?

Mergi des la restaurant?

Porţi perura?

Te comporti decent când eşti beat?

Esti o fire geloasă?

Răspunsuri:

Nu, am încercat o singură dată şi a fost un dezastru.

Nu suntem îngeri, cine ştie ce se poate întâmpla

O fac cu cea mai mare plăcere

Este visul meu din copilărie

Nu, sunt bine crescut

Iţi voi răspunde în particular

În funcţie de oamenii cu care îţi vei petrece seara, întrebările pot fi dintre cele mai haioase, deocheate sau serioase. Nu uita,cerul este limita.

Povestea poveştilor

Vă împărţiţi în echipe de câte doi şi scrieţi pe o foaie de hârtie câteva cuvinte, cât mai haioase şi diferite. Puneţi biletele într-un bol şi fiecare echipă va trebui să tragă câte un bilet. Compuneţi o poveste scurtă şi haioasă, care să includă cuvintele de pe listă.

Nu uita, cu cât cuvintele sunt mai haioase, cu atât povestea va fi pe măsură. Nu mai punem la socoteală şi reacţia oamenilor.

Suntem diferiţi

Concepeun set de cartonaşe, cu afirmaţii diferite. Le pui într-un bol, şi lumea din jur va trebui să tragă pe rând câte un bileţel. Cine tragebileţelul, citeşte cu voce tare şi apoi continuă afirmaţia. Fiecare jucător va trebui apoi să facă acelaşi lucru. Treceţi la biletul următor, până le terminaţi pe toate.

Exemple:

Deşi nimeni nu găseşte amuzant, eu…

Nu am făcut niciodată…

Cred că am cea mai mişto…

Nu aş încerca niciodată...

Când mă gândesc la prune...

Pe lângă aceste jocuri, Anca Orha aminteşte celor dornici de un joc pentru adulţi, acasă, şi mima sau Activity, dar recomandă şi alte jocuri care pot fi găsite în comerţ şi care pot da o pată de culoare serilor petrecute cu prietenii. 

Satu Mare

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite