Memoria lui Daniel Prodan, pângărită de un scandal creat artificial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii politici din Satu Mare s-au bătut în declaraţii după moartea lui Daniel Prodan, deşi cât timp a fost în viaţă aceştia nu au încercat readucerea lui în Satu Mare.

De 24 deore toată ţara vuieşte după declaraţiile consilierului judeţean UDMR din Satu Mare, Alexandru Kereskenyi, tatăl primarului municipiului reşedinţă de judeţ Gabor Kereskenyi, care a afirmat că Daniel Prodan nu este demn să dea numele stadionului din Satu Mare şi că sunt discutabile calităţile intelectuale şi morale ale fostului internaţional.

Actualul internaţional, Florin Gardoş a avut o reacţie dură după ce acest mesaj a ajuns în presa naţională, afirmând: „Incredibil ce tupeu are nesimţitul ăsta!”.

Primarul Kereskenyi Gabor a considerat de cuviinţă să intervină în acest scandal, prezentându-şi punctul de vedere, care vine în contradicţie cu părerea tatălui său.

„Daniel Prodan este fără îndoială cel mai mare fotbalist sătmărean din istorie. Prin performanţele pe care le-a obţinut, prin numărul de selecţii în Naţionala Românei, prin faima echipelor la care a evoluat în cariera lui.

Personal, consider că Satu Mare nu are un stadion pe măsura numelui Daniel Prodan. Nu mi-aş dori ca numele lui Daniel Prodan să fie asociat cu o ruină.

Iar, ca să pun capăt dezbaterilor pornite după declaraţiile tatălui meu în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean, voi fi foarte tranşant.

Tatăl meu face parte dintr-o generaţie în care fotbalul spectacol era mai prezent decât în ziua de azi. El a crescut cu fotbalişti de creaţie, de care Satu Mare nu a dus lipsă: Gabi Both sau Viorel Heţeganu, în anii ”70, ori Gábor Gerstenmájer în anii ”80. Poate de aceea îi preferă în dauna unor jucători de forţă, precum Didi Prodan sau Tiberiu Csik. Eu îi admir pe fotbaliştii puternici, combativi, care pun osul la bătaie, care dau totul pe teren.

Cert este că niciun fotbalist sătmărean nu s-a apropiat de performanţele lui Didi Prodan, chiar dacă altele erau vremurile înainte de 1989. Să dea Dumnezeu ca în viitorul apropiat sau mai îndepărtat Satu Mare să dea un fotbalist de talia lui ”Tătuca”.

Cât despre inteligenţa lui Didi Prodan, un fundaş care reuşeşte să-i anihileze pe Batistuta sau Asprilla, este cu siguranţă un fotbalist şi un om foarte inteligent.

Nu aş vrea să vă dau promisiuni deşarte, că vom construi un nou stadion, că vom cumpăra noi machete pe care să le prezentăm opiniei publice şi apoi să nu facem nimic. În momentul de faţă, în România se construiesc stadioane noi la Craiova şi Arad, după cele din Cluj şi Bucureşti. Urmează modernizarea stadioanele Dinamo, Steaua şi Rapid pentru a pregăti Euro 2020. Rămân oraşe mari ca Timişoara, Iaşi, Constanţa sau Oradea fără stadioane moderne, astfel că şansele ca Satu Mare să obţină finanţare sunt destul de mici.

Dar, deocamdată ne mulţumim cu ce avem, poate vom găsi resurse financiare măcar să consolidăm stadionul.

Nu sunt de acord cu demagogia celor care îşi fac acum campanie pe spatele fostului mare internaţional, începând cu fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef. Au condus Olimpia mai bine de 4 ani, dar nu i-au dat nici măcar o funcţie onorifică lui Daniel Prodan, chiar dacă din postura de preşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare aveau această putere. Aceleaşi persoane au pus Olimpia pe butuci, printr-un management defectuos, prin achizţii fictive de echipamente şi cafea. Iar acum vin şi ne dau lecţii de morală.

Aştept opiniile sătmărenilor, a căror voinţă suntem datori să o respectăm!”, a fost reacţia edilului la scandalul din ultima zi pe marginea subiectului stadionului şi redenumirea lui „Daniel Prodan”

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite