Judeţul Satu Mare, lovit de grindină de două ori în cinci ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheaţa care a căzut de dimineaţă de la ora şase a distrus grădinile oamenilor - foto: Adrian Caraba
Gheaţa care a căzut de dimineaţă de la ora şase a distrus grădinile oamenilor - foto: Adrian Caraba

Judeţul Satu Mare, în special zona de vest, a fost puternic lovit de grindină marţi dimineaţă, în jurul orei 6. Oamenii nici nu au apucat să verifice bine pagubele, că o altă furtună cu gheaţă s-a abătut asupra lor.

Judeţul Satu Mare se află de două zile încontinuu sub avertizare cod portocaliu de instabilitate meteorologică. Cea mai recentă este cea de la ora 11:20 până la 12:30 din ziua de marţi, 21 iunie, care avertizează sătmărenii de producerea descărcărilor electrice, vijelii şi grindină. Furtuna s-a făcut cel mai tare simţită în zona munciipiului Carei, unde geaţa care a căzut a depăşit dimensiunile unui ou de găină, distrugând totul în cale. Timp de mai bine de 10 minute aceasta a picat neîntrerupt, ţinând oamenii la adăpost.

Vremea este neprietenoasă încă de vineri, de când furtuni spontane s-au produs pe în tot judeţul, lăsând în urmă pagube materiale, acoperirişuri distruse, maşini avariate de copaci căzuţi şi culturi distruse. Pompierii au intervenit în mai multe astfel de cazuri în diferite zone din judeţ pentru degajarea drumurilor sau curăţarea copacilor care reprezentau un pericol după furtuni.

Zona Careiului a fost lovită şi în această dimineaţă de grindină de mari dimensiuni, furtuna trezind multe persoane din somn, aceştia având o surpriză când s-au uitat pe geam sau au ieşit în curte, unde totul era alb de la cantitatea mare de gheaţă căzută. 

Satu MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite