Iluminatul de Crăciun şi târgul costă municipalitatea 500.000 lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La târgul de Crăciun vor fi încurajaţi meşteşugarii - foto: Primaria Satu Mar
La târgul de Crăciun vor fi încurajaţi meşteşugarii - foto: Primaria Satu Mar

Anul acesta oraşul va fi iluminat de Crăciun doar în zona centrală, acolo unde se vor şi concentra activităţile dedicate sărbătorilor de iarnă.

Ultima zi a lunii noiembrie va reprezenta şi prima zi de distracţie la târgul de Crăciun, pentru sătmăreni. Acesta îşi va deschide porţile deodată cu aprinderea iluminatului de sărbători din oraş , care vor da municipiului o altă înfăţişare. Ghirlandele de becuri de Crăciun vor rămâne aprinse până în data de 5 ianuarie.

Faţă de anii anteriori, când se împodobeau brazi în toate cartierele, anul acesta sărbătoarea se va restrânge în zona centrală a municipiului Satu Mare.

„Vor fi amplasaţi 2 brazi, la intrare în Piaţa Libertăţii şi în Piata 25 Octombrie. Diferenţa faţă de anii anteriori o va reprezenta tunelul de lumini, care a fost folosit în multe oraşe mari până acum. Acest tunel va avea o lungime de 51 metri, 3 lăţime şi 3 înălţime, şi va fi amplasat în Pasajul Coposu. Pentru tot ce înseamnă târgul de Crăciun şi iluminat de sărbători s-a suma de 500.000 lei, mai mult cu 20% decât anul trecut.

Târgul de Crăciun va fi concentrat pe produse tradiţionale, căsuţe mai frumoase. Încurajăm şi acum meşterii populari să îşi vândă produsele în acele căsuţe, iar pentru a avea şi peste zi clienţi vom asigura muzica ambientală în târg.”, a afirmat primarul Kereskenyi Gabor.

Ca şi la Festivalul Muzicii de stradă, şi la târgul de Crăciun, vor exista proiecţii de imagini pe clădirile din jurul locului de desfăşurare al evenimentului. Totodată, patinoarul, unul de 600 mp, se va deschide tot în 30 noiembrie şi va fi menţinut până în 18 februarie, în Piaţa 25 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite