FOTO Maternitatea de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare a fost reabilitată. Cum arată acum saloanele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Condiţii mai bune pentru bebeluşii care vor veni pe lume la maternitatea din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare. Lucrările de renovare a unităţii medicale s-au finalizat, saloanele şi sălile de naşteri fiind modernizate, dar şi dotate cu aparatură ultraperformantă.

În acest moment, în maternitatea din cadrul Spitalului Judeţean Satu Mate sunt toate condiţiile pentru ca medicii să îşi facă meseria fără să se gândească la faptul că pot apărea incidente legate de vechimea clădirii. Lucrările de reabilitare şi modernizare a secţiilor de Obstetrică- Ginecologie şi Neonatologie s-au finalizat, saloanele şi sălile de naşteri fiind modernizate, dar şi dotate cu aparatură ultra performantă.

"Ceea ce ne dorim noi este să avem o infrastructură cât mai modernă. Să facem sătmărencele să nască în număr cât mai mare aici la spital, să nu mai plece în Ungaria şi de ce nu, să-i facem pe cei din Ungaria să vină la Spitalul din Satu Mare"- Adrian Ştef, preşedintele CJ Satu Mare.

Proiectul derulat în ultimile luni în cadrul Spitalului Judeţean Satu Mare a presupus lucrări de reabilitare la spaţiile vechi de obstetrică şi neonatologie dar şi dotarea acestora cu aparatură ultramodernă. "Sper că în decursul a doi ani să reuşim să reabilităm toate secţiile din cadrul Spitalului Judeţean Satu Mare", Mircea Govor, vicepreşedinte CJ.

În cadrul secţiei Neonatologie s-a reabilitat complet bucătăria dietetică, spaţiu amenajat acum la înalte standarde, cu respectarea tuturor normelor şi circuitelor, s-a amenajat o cameră de externare a nou născuţilor, cu intrare de pe secţie şi cu ieşire spre hol, accesibilă şi tăticilor.

"Aparatura pe care o avem acum în spital este ultra performantă. Recomand cu încredere mămicilor să vină aici"- Varodi Viorica, medicul şef al secţiei.

Secţia Obstetrică, unde a fost amenajată şi o sală pentru pregătirea naşterii, are acum 61 de paturi repartizate în 13 saloane, din care şase saloane cu câte două paturi, iar restul cu patru şi cinci paturi. Secţia a mai fost dotată cu aparatură ultramodernă: ecograf multidisciplinar 3D/4D, videocolposcop, unitate electrochirurgie mono-bipolară cu sigilare vasculară, sistem endoscopic pentru histeroscopie diagnostică şi operatorie şi rezecţie monopolară, sistem endoscopic avansat pentru chirurgie laparoscopică, lampă operaţie cu cameră video, masă operaţie cu accesorii de obstetrică-ginecologie şi aparat monitorizare fetală.

Obstetrica a fost reabilitată printr-un proiect transfrontalier, în valoare de 1.712 mii lei iar Neonatologia cu 700.000 de lei, bani de la Consiliul Judeţean Satu Mare.

Vă recomandăm şi

Anchetă Ministerul Sănătăţii: „Copilul născut în taxi, după ce mama lui a fost gonită de la spital, putea supravieţui”

Directorul Maternităţii din Ploieşti a demisionat în urma scandalului în care o gravidă a născut într-un taxi

Ministerul Sănătăţii a sesizat Parchetul, după ce o femeie care a fost consultată în Maternitatea Ploieşti a născut în taxi un făt mort. Managerul a demisonat

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite