Deţinuţii învaţă cum să ajungă mai uşor pe piaţa forţei de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Programul se desfăşoară pe 24 de luni    FOTO arhivă
Programul se desfăşoară pe 24 de luni    FOTO arhivă

Circa 800 de persoane private de libertate au fost incluse într- un program pentru facilitarea accesului pe piaţa forţei de muncă. Beneficiarul proiectului este Penitenciarul Timişoara, iar parteneri în cadrul proiectului sunt: Penitenciarul Botoşani, Penitenciarul Satu Mare, Fundaţia Şcoala de Afaceri şi Meserii Timişoara şi S.C. Medlife SA Bucureş

Obiectivul principal al proiectului este facilitarea accesului pe piaţa forţei de muncă pentru un grup de 800 de persoane private de libertate din penitenciarele Timişoara, Botoşani şi Satu Mare, prin programe de calificare/recalificare profestională, teoretică şi practică, în domenii cu necesar ridicat de forţă de muncă. Activităţile proiectului au în vedere dobândirea de abilităţi comportamentale de către persoanele private de libertate, care să sporească şansele acestora de integrare socială şi pe piaţa muncii după eliberare.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 “Investeşte în oameni!”, Axa prioritară 6 – “Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenţie 6.2 - “Îmbunătăţirea accesului şi participării grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii”, ID POSDRU 96/6.2/S/61909.

În cadrul evenimentului de la Satu Mare, când va avea loc conferinţa intermediară proiectului, vor fi prezentate atât rezultatele obţinute de la debutul proiectului, pe parcursul a 24 de luni de implementare, cât şi activităţile care vor fi demarate în perioada următoare.

Printre rezultatele proiectului se numără 501 persoane private de libertate selectate şi evaluate din punct de vedere psihologic, 408 persoane private de libertate care au obţinut certificate de calificare profesională, o conferinţă de lansare a proiectului, la Timişoara, o zi a porţilor deschise, la Timişoara, o conferinţă de presă intermediară a proiectului, la Botoşani, materiale personalizate şi de promovare, un website al proiectului, un spot video destinat difuzării în incinta penitenciarelor şi 1.000 manuale de studiu redactate şi tipărite, aferente domeniilor de calificare: lucrător finisor pentru construcţii, tâmplar universal, confecţioner tâmplărie din aluminiu şi mase plastice şi lucrător în creşterea animalelor.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite