Cum devine litoralul românesc atractiv pentru ardeleni. Preţurile biletelor de avion dinspre Ardeal spre Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În câţiva ani se doreşte ca staţiunea Venus să fie una de lux - foto:litoralulromânesc.ro
În câţiva ani se doreşte ca staţiunea Venus să fie una de lux - foto:litoralulromânesc.ro

Cursele de avion directe spre Constanţa, de la Cluj, Oradea şi Timişoara, dar şi creşterea calităţii serviciilor, sunt principalele criterii care-i conving pe tot mai mulţi ardeleni să aleagă litoralul românesc.

În 2016, sejurile pe litoralul românesc au avut o creştere de peste 30% faţă de anul anterior, staţiunile fiind arhipline în anumite intervale. Pentru vara anului 2017, conform hotelierilor şi agenţilor de turim, se aşteaptă o creştere tot de două cifre, rezervările early booking confirmând acest aspect.

Conform studiilor şi cererii din anii trecuţi, românii preferă hotelurile de 3-4* cu mic dejun sau all-inclusive, în funcţie de buget, iar cele mai căutate staţiuni rămân Mamaia şi Eforie Nord, unde plajele au fost reabilitate recent.

Se pare că factorii de decizie şi diferitele instituţii cu putere din acest domeniu au conlucrat pentru a face Marea Neagră accesibilă şi celor din Ardeal, care preferau să zboare din Ungaria sau din Cluj, în diferite locaţii mai exotice, la aceleaşi costuri pe care le-ar fi avut pentru un drum cu maşina sau trenul până la mare.

„Ca urmare a creşterii cererii pentru litoral, şi companiile aeriene au introdus curse directe spre Constanţa cu plecare din Cluj Napoca, Oradea sau Timişoara. Iar tariful unui bilet de avion este comparabil cu cel al unui bilet de tren la vagon cuşeta. Un bilet dus-întors pe aceste rute începe de la 250 lei/persoană cu toate taxele incluse şi bagaj de cală de 32 kg“, afirmă Mircea Spătar, managerul agenţiei Paralela 45 din Satu Mare, Maramureş şi Sălaj.

Sejurile in staţiunea Mamaia, în funcţie de perioadă, încep de la 600 lei/persoană pentru un sejur de 7 nopţi la un hotel de 3* cu mic dejun, în timp ce în celelalte staţiuni tarifele sunt cu aproximativ 30% mai mici.

„Tot mai cautată devine şi staţiunea Venus care dispune de hoteluri renovate de 4*, care oferă servicii de calitate, iar la sfârşit de iunie deja hotelurile din această staţiune sunt rezervate în proporţie de peste 90%. În câţiva ani se doreşte ca Venus să devină o staţiune de lux, cu hoteluri de 4* şi servicii superioare. Tocmai calitatea serviciilor îi face pe ardeleni să aleagă această staţiuni, fiind dispuşi să plătească mai mult pentru sejururi, dacă există calitate evidentă în servicii”, mai afirmă managerul.

Reabilitarea plajelor din celelate staţiuni va continua în acest an, se vor lărgi plajele din sudul litoralului.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite