Cererea şefului ITM Satu Mare de ridicare a controlului judiciar a fost admisă. Cristian Sasu îşi recapătă funcţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Oradea a admis pe 3 noiembrie cererea de ridicare a controlului judiciar, formulată de şeful ITM Satu Mare, Cristian Sasu, în dosarul în care a fost acuzat că a efectuat activităţi de consultanţă în cadrul unor proiecte europene prin interpuşi, obţinând bani şi bunuri totalizând aproximativ 780.000 Euro. Hotărârea este definitivă.

Curtea de Apel Oradea a admis pe 3 noiembrie contestaţia formulată de Cristian Sasu împotriva încheierii penale nr.69/3.10.2014 dată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Satu Mare pe care o desfiinţează în întregime.

“În consecinţă admite plângerea formulată de inculpatul SASU CRISTIAN împotriva ordonanţei din 29.09.2014 dată de catre Parchetul de pe lângă ICCJ – Direcţia Naţională Anticorupţie- Serviciul Teritorial Oradea şi dispune revocarea măsurii controlului judiciar luată faţă de acesta”, este soluţia dată de Curtea de Apel Oradea.

Şeful ITM Satu Mare şi fost prefect, Cristian Sasu, a fost pus sub control judiciar pe 29 septembrie. Procurorii DNA l-au acuzat că a efectuat prin intermediul a două firme, deţinute prin interpuşi, activităţi de consultanţă în cadrul unor proiecte europene, obţinând bani şi bunuri totalizând aproximativ 780.000 Euro.

Procurorii DNA Oradea l-au acuzat pe Sasu că a deţinut succesiv funcţiile publice de inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Satu Mare, prefect şi subprefect la Instituţia Prefectului Satu Mare, în cauză rezultând suspiciunea rezonabilă că acesta a săvârşit, în concurs infracţiunile de efectuarea de acte de comerţ, incompatibile cu funcţia şi atribuţia, în scopul obţinerii pentru sine de bani şi bunuri necuvenite şi fals în declaraţii. În ordonanţa de dispunere a controlului judiciar, procurorii DNA au precizat că în fapt, s-a reţinut că din anul 2006  şi până în prezent, directorul ITM Satu Mare a desfăşurat, cu încălcarea regimului incompatibilităţilor, acte de comerţ constând în administrarea faptică a două societăţi comerciale, în scopul obţinerii pentru sine de bani şi bunuri necuvenite.

“Prin intermediul celor două firme, deţinute prin interpuşi, Cristian Sasu a desfăşurat activităţi de consultanţă în cadrul unor proiecte europene, obţinând bani şi bunuri totalizând aproximativ 780.000 Euro”, precizează DNA.

Mai mult, cu ocazia completării declaraţiilor de avere şi de interese, Sasu ar fi făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului în privinţa deţinerii prin interpuşi a celor două societăţi sus-menţionate precum şi a bunurilor şi foloaselor obţinute necuvenit, ca urmare a administrării acestora, de natură să producă consecinţe juridice.

Vă recomandăm şi

Fostul şef SIE Teodor Meleşcanu susţine că dosarul „MicrosoftGate” de România a pornit de la FBI

„MicrosoftGate“ de România: DNA declanşează operaţiunea „Mâini curate“ în care sunt anchetaţi nouă foşti miniştri

Adriana Ţicău, fost ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, respinge acuzaţiile aduse de DNA

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite