Caz revoltător la o şcoală din Carei. Pedeapsă umilitoare pentru o fetiţă care a îndrăznit să vină la ore cu părul vopsit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicoleta a fost tunsă chiar în clasă, la ordinul dirigintei sale. FOTO: Presa SM
Nicoleta a fost tunsă chiar în clasă, la ordinul dirigintei sale. FOTO: Presa SM

Poliţia a deschis o anchetă în acest caz, iar părinţii copilei au anunţat că sunt decişi să se adreseze justiţiei.

O fetiţă de 11 ani de la o şcoală din Carei, judeţul Satu Mare, a fost umilită în timpul orelor de diriginta clasei. S-a întâmplat în timpul orei de istorie, iar profesoara ar fi venit cu o foarfecă de acasă, decisă să-i dea o lecţie copilei. 

„După-masă, la ultima oră, a intrat în clasă foarte tulburată,. A pus foarfeca pe masă şi mi-a spus să fac ce vreau cu ea. Eu credeam că se referă să-mi tai părul. Am apucat să-mi tai din păr un pic şi o colegă de-a mea a spus că ea ştie să tundă şi doamna dirigintă a spus că o lasă pe ea. <<“Atunci hai fă tu aşa!>>”, a povestit Nicoleta, potrivit publicaţiei Presa Satu Mare.

Însă lucrurile nu s-au oprit aici. Eleva susţine că profesoara a continuat să-şi prea lecţia şi că le-ar fi trimis pe fetiţe în spatele clasei, să o tundă. Apoi, la final, ar fi exclamat: „Nu-i nimic, părul creşte la loc.”

Părinţii fetiţei sunt acum revoltaţi şi caută să-şi facă dreptate. Ei sunt deranjaţi şi de faptul că diriginta nu i-a informat că ar exista probleme, deşi, conform Regulamentului de Ordine Interioară, astfel de probleme se discută cu părinţii şi nu cu copiii minori. De altfel, părinţii Nicoletei susţin că ar fi aflat ce i s-a întâmplat fiicei lor de la o prietenă, care are fetiţa în aceeaşi clasă cu Nicoleta. Oamenii sunt revoltaţi, mai ales că regulamentul şcolii nu interzice părul vopsit şi prevede faptul că profesorii nu pot sancţiona unilateral elevii. Acum, ei snt decişi să meargă în instanţă.

De cealaltă parte, directoarea liceului, Alina Mocanu, a dat asigurări că acest caz va fi cercetat de o comisie.Între timp, Poliţia Carei s-a autosesizat în acest caz şi a deschis o anchetă.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite