Youtube, plin de manele, nunţi cu fete „tunate“ şi maşini decapotate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Manelele sunt la mare căutare pe internet FOTO youtube.com
Manelele sunt la mare căutare pe internet FOTO youtube.com

Mii de clipuri cu manele şi filmuleţe de la nunţile rome sunt găzduite de celebrul canal Youtube, iar numărul „subscriberilor“ dovedesc că genul are tot mai mulţi fani, atât de mulţi încât şi pe internet a devenit o industrie extrem de profitabilă.

Conform socialblade.com, un site care monitorizează activitatea pe youtube, cel mai urmărit canal de manele din România este Nek Music TV, care are în total 942,897,555 de afişări şi 748,409 de urmăritori, fiind cotat pe locul 5 într-un top al celor mai urmărite canale Youtube din România, fiind depăşit doar de Cat Music, INNA, RotonMusic şi MediaProMusic.

Pe lângă Nek Music, invidiaţi de către cei de pe această nişă muzicală, mai există şi alte canale unde maneliştii îşi promovează producţia, cum ar fi AmmA Music, Big Man Romania, Viperprod, Kompact Play Music etc. Acestea sunt canelele productorilor, însă fiecare manelist care se respectă are propriul canal pe Youtube.

Între 0,05 cenţi şi 1 dolar pe click

Şi când vine vorba de afişări, adică de vizualizări, acestea sunt şi de ordinul zecilor de milioane. De exemplu, cel mai bine clasat clip este al cântăreţului Florin Salam. Maneaua Saint Tropez a fost văzută şi ascultată de 40.637.332 de ori şi se află în continuare printre preferinţele maneliştilor.

Bineînţeles că din toată afacerea asta nu puteau să lipsească bani, sumele câştigate de pe Youtube, la un număr atât de mare de afişări, fiind considerabile. Un click pe un anunţ, de pe unul dintre clipuri, poate aduce între 0,05 cenţi şi un dolar, ceea ce înseamnă că, la câteva zeci de milioane de afişări ale unui filmuleţ, există şanse mari ca cel care l-a postat să câştige câteva mii de dolari.

Nunţile ţigăneşti, cu dans din buric şi sutiene umplute cu euro

Ghiţă Olaru, unul dintre cei mai cunoscuţi producători din Banat, a ales promovarea prin Youtube destul de târziu. Studioul său postează însă programele complete pe care cântăreţii de manele le fac la nunţile romilor.

În filmările lui apar fetele „tunate“, cu sutienele pline de bani şi maşinile decapotate de sute de mii de euro, despre care mulţi spun că în cele mai multe cazuri sunt închiriate din străinătate doar pentru a da bine la evenimente. Din filmările de la nunţi, postate pe Youtube, a reuşit să adune 60 de mii de urmăritori, unele dintre clipuri fiind văzute de peste un milion de ori. Olaru spune că se câştigă bine din această afacere. “Eu mi-am deschis contul mai târziu. Nu mă întrebaţi câţi bani fac, că astea sunt lucruri care nu se spun. Însă eu sunt mic copil faţă de cei din Bucureşti”, susţine Olaru.

Producătorul bănăţean spune că e o afacere din care chiar şi statul câştigă bani fără să ridice un deget. “Eu plătesc impozite pentru toţi banii pe care îi câştig, dar statul nu mă protejează deloc. Mi-au furat de zeci de ori clipurile şi am făcut reclamaţii la Poliţia Română. Mi-au spus că ei nu au ce să facă, că să reclam la Youtube. E bine doar când îmi iau banii”, declară supărat producătorul, care consideră că ar trebui pedepse mai aspre, care să şi fie puse în aplicare pentru cei care încalcă legea dreptului de autor.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite