Șanse minime pentru reșițeanul ce s-a înecat în Lacul Secu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii cărăşeni şi lucrătorii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin reiau de mâine căutările în Lacul Secu fără ajutorul scafandrilor de la ISU Arad. Nicolae Riesza, de 50 de ani, care s-a înecat în urmă cu trei zile, în zona digului.

„Poliţiştii au fost sesizaţi în după-amiaza zilei de 17 iulie 2011 cu privire la faptul că mai mulţi bărbaţi din Reşiţa s-au deplasat la barajul de acumulare Secu pentru a se scălda însă unul dintre ei este posibil să se fi înecat. În continuare se efectuează cercetări pentru a afla cu exactitate cele întâmplate“, a declarat Ancuţa Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Oameni care au practicat meseria de scafandru spun că depinde de temperatura apei în adâncuri.

„Din nefericire, cadavrul unui înecat poate ieşi la suprafaţă în aproape patru zile dacă temperatura apei în adâncuri este ridicată şi în aproximativ o săptămână dacă apa este mai rece. De asemenea, totul depinde şi de faptul dacă a fost sau nu prins corpul în rădăcini“, spune Zoltan Szazi, unul dintre membrii echipei de scafandri ai CSR.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite