Reşiţa: Tortul de cofetărie bate prăjitura de casă
0
Proprietarii cofetăriilor din Reşiţa spun că recesiunea nu le-a afectat vânzările. Pofta de dulce e mai puternică decât criza.
Până şi cele mai harnice gospodine renunţă să mai petreacă ore în şir pentru prepararea blaturilor pufoase, cu un ochi la ceas şi cu altul la cuptor. Cum tradiţia prăjiturii de duminică în familie a rămas vie, reşiţenii trec pe la cofetării la fiecare sfârşit de săptămână. Desertul făcut acasă pierde bătălia în faţa celor cumpărate din cofetării sau laboratoare de specialitate. Cu toate că specialiştii economici susţin că România este în criză, cofetarii reşiţeni nu au de suferit.
Torturi cu prinţese sau personaje din desene animate, diplomat sau savarine, acestea sunt pe gusturile reşiţenilor. „Avem foarte multe comenzi. Mai ales pentru ocazii speciale, cum ar fi zile de naştere, botezuri sau nunţi. Cele mai multe femei preferă să cumpere torturi şi vin cu propriul design“, a declarat Anca Jurescu Gaiţă, administrator cofetărie.
Regrete pentru prăjitura de casă
Din lipsa timpului liber, tot mai multe femei ajung să cumpere, pentru ocazii speciale, prăjituri gata preparate. „Faptul că lucrez şi la sfârşit de săptămână mă împiedică să fac prăjituri. Până acum doi ani mai pregăteam eu desertul, dar acum cumpăr gata făcute. Fiicei mele îi plac savarinele şi dacă nu avem altceva dulce în casă, eu sau soţul meu mergem repede la cofetărie. Îmi pare rău că nu am timp să gătesc, pentru că ştiu că produsele făcute acasă sunt de mai bună calitate“, a declarat Geanina Muntean, o reşiţeancă ocupată.