Poliţiştii sunt pe urmele supraveghetorilor care au fraudat bacalaureatul în Caraș-Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La patru zile de la afişarea rezultatelorfinale după rezolvarea contestaţiilor, ancheta în ceea ce priveşte cele 127 de lucrări identice de la două licee din Caransebeş, este în plină desfăşurare. Astfel că  poliţiştii cărăşeni încă efectuază cercetări.

„În acest caz cercetările continuă“, a spus Ancuţa Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin. Adrian Doxan, şeful Inspectoratului Judeţean Şcolar a depus o plângere la Poliţie în data de 5 iulie. “Poliția va trebui să vadă despre ce este vorba, alte detalii nu putem da, ca să nu periclităm ancheta”, a spus Adrian Doxan, inspectorul general.

În ceea ce priveşte rata promovabilităţii a crescut de la 24,82 la sută la 26,22 la sută. Astfel, din totalul de 900 de contestaţii depuse, peste 200 de elevi au obţinut notă mai mare decât cea iniţială. Elevii care nu au promovat prima sesiune a examenului de bacalaureat se pot înscrie în perioada 11-15 iulie pentru cea de a doua sesiune. Excepţie fac elevii care au fost eliminaţi de la examen pentru fraudă. Potrivit metodologiei, aceştia nu mai pot participa la următoarele două sesiuni ale examenului de maturitate.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite