Patru libieni au fost prinși de polițiști la frontiera cu Serbia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Politiștii de frontiera de la Naidăș din Caras-Severin au reținut, în noaptea de miercuri spre joi, patru cetățeni libieni care au trecut ilegal frontiera de stat a Râmaniei. De altfel, numărul persoanelor care caută în țara noastră un nivel mai bun de trai a fost de ordinul zecilor în acest an.

“De la începutul acestui an, în Caraș-Severin, polițiștii de frontieră au reținut 20 de persoane din țări precum Camerun, Pakistan sau Sudan, care au trecut fraudulos frontiera de stat a României”, subliniază Florin Crăciun, din cadrul Biroului de Realții cu Presa al Poliției de Frontieră din Caraș-Severin. În ce îi privește pe libienii prinși pe teritoriul României, aceștia au fost găsiți la aproximativ 450 de metri de linia de frontieră, deplasându-se pe jos.

  “Politiștii de frontieră au legitimat cei patru bărbați constatând că sunt cetățeni străini, de origine afroastiatică, fără documente de identitate asupra lor. Aceștia au fost conduși la sediul instituției pentru cercetări”, a spus Iasmina Maghiar, purtătorul de cuvânt al IJPF Caraș-Severin. Cei patru bărbați, cu vârste cuprinse între 25 și 38 de ani, au cerut azil în România. Astfel că, Oficiul Român pentru Imigrari Caraș-Severin a și preluat cazul.

Politiștii de frontieră au intocmit actele premergatoare începerii urmaririi penale pe numele cetățenilor străini, pentru infracțiunea de trecere ilegală a frontierei de stat.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite