Mascaţii Poliţiei de Frontieră le-au confiscat până şi banii de pâine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesoara Gabriela Tobă, mama unuia dintre cei 12 tineri reşiţeni arestaţi preventiv în urma descinderilor din ultima zi a lui 2010, susţine că oamenii legii i-au terorizat fetiţa şi i-au confiscat banii cu care trebuia să-şi plătească taxa pentru doctorat. 

Odată cu trecerea timpului, tot mai multe amănunte incredibile ies la iveală despre descinderea mascaţilor de la frontieră în casele mai multor reşiţeni acuzaţi de furt, trecerea frauduloasă a frontierei de stat şi contrabandă cu ţigări. Gabriela Tobă, sora fostului gimnast Marius Tobă şi mama unui tânăr de 20 de ani, aflat acum după gratii, face dezvăluiri şocante din momentul percheziţiei. „Am auzit bătăi puternice în uşă, soneria suna insistent. Mi-au spus că sunt de la Poliţia de Frontieră Oraviţa şi le-am permis să intre în casă, să facă percheziţii. Fetiţa mea de patru ani s-a trezit şi s-a speriat când a văzut mascaţii. Îmi tot spunea că sunt doi oameni negri în casă şi era foarte speriată. Când a văzut cum arată casa după percheziţie m-a întrebat cine a făcut acel dezastru. Băiatul meu, care este în momentul de faţă arestat, era plecat la prietena lui. M-am speriat foarte tare pentru că nu am mai văzut aşa ceva decât la televizor sau în filme”, a povestit Gabriela Tobă scenele de coşmar.


Gabriela Tobă a rămas fără niciun leu în casă

image


Declaraţii smulse cu palma
    Femeia confirmă faptul că fiul ei avea mai multe cartuşe de ţigări. „Am înţeles că au ridicat în jur de 29-30 de cartuşe, dar eu nu ştiam nimic. N-am ştiut de existenţa acestora şi n-aş fi permis să intre cu aşa ceva în casă, eu fiind cadru didactic. Din câte am înţeles, au fost bătuţi şi au fost obligaţi să dea declaraţii false. Nu mi se pare corect, ei trebuie să scrie exact ce ştiu. Probele nu sunt concludente”, afirmă mama lui Andrei.

CITEŞTE ŞI: Tinerii pe care mascaţii de la Poliţia de Frontieră îi acuză de ultraj au fost lăsaţi în libertate

                     Poliţiştii de frontieră i-au rupt în bătaie şi i-au obligat să declare că sunt contrabandişti de ţigări


I-au luat banii de doctorat
    Mascaţii au plecat cu plasele pline din apartamentul Gabrielei Tobă. „Mi-au luat aparatul foto în care aveam poze de la serbările fetiţei mele şi de la competiţii sportive. Nu am nimic de ascuns în aparatul acela. Mi-au luat unitatea centrală de la calculator, chiar dacă le-am spus că am nevoie de ea, fiind doctorand în Bucureşti, la Academia Naţională de Educaţie Fizică şi Sport. Primesc informaţii, cursuri, de la colegi. Mi-au luat şi banii din casă. Eu sunt ajutată de fratele meu din Germania, care ne trimite bani lună de lună. Mi-au ridicat o sumă de 715 euro şi 1.410 lei, care erau banii casei, banii din care trebuia să plătesc taxa la doctorat”, reclamă femeia. Mai mult decât atât, Gabrielei Tobă i-a fost luată şi o declaraţie. „Când m-au pus să dau declaraţie, le-am spus să mă lase să scriu eu ce s-a întâmplat, cu cuvintele mele, dar era un domn care tot îmi spunea să scriu ce dictează el, să nu scriu prostii. Insista să scriu ce îmi dictează dumnealui, dar nu am fost de acord”, mai spune femeia. 

CITEŞTE ŞI: Mai marii de la frontieră au suspendat ancheta abuzului mascaţilor

                     Jurnalistului Antenei 1 i-a fost pus pistolul la cap pentru că a filmat abuzurile mascaţilor de la Poliţia de Frontieră

                     VIDEO Mascații de la frontieră i-au pus pistolul la tâmplă unui jurnalist, care filma o descindere (UPDATE)


I-au spart uşa
    Anca Trulea, mama lui Adi, este şi ea foarte revoltată la adresa poliţiştilor de frontieră. „L-au luat pe 31 decembrie, dar el a fost acasă, a dormit. Mi-au spart uşa ca să-l ia cu ei. Nu au bătut, au dat cu picioarele şi cu pumnii în uşă. Au venit şapte-opt mascaţi şi au spus că au venit să-l ia la poliţie pentru că a fost cu o bandă la furat, dar eu nu ştiam nimic. L-au pus jos pe scaun şi ne-au spus să tacem. I-au spus în faţă că-l vor bate până nu mai e bun de nimic. Au vrut şi acolo să-l bată, dar probabil l-au văzut pe soţul meu paralizat în pat şi i-au spus că o să-l bată la secţie. Şi asta au făcut, mi-a spus şi copilul că l-au bătut la Oraviţa. Se şi cunosc urmele la el”, acuză Anca Trulea.


Ovidiu Trulea a fost la un pas să fie luat pe sus

image


    Celălalt fiu al femeii, Ovidiu, a fost şi el de faţă în momentul descinderii poliţiştilor. „L-au întrebat dacă se droghează, apoi i-au promis că va spune el tot, că altfel, în 24 de ore o să fie vânăt. Au şi început să dea în el. Nu au spus de ce l-au luat. Au răscolit toată casa, dar n-au găsit nimic. Mi-au zis să merg şi eu cu ei, dar le-am spus că nu mă duc pentru că nu au nimic împotriva mea, mandat de percheziţie, mandat de arestare, nimic. M-au ameninţat că mă bat dacă nu le spun ce ştiu de fratele meu”, reclamă şi Ovidiu Trulea.
    Conducerea Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin a refuzat să comenteze acuzaţiile. „Nu putem comenta afirmaţiile inculpaţilor”, a precizat Iasmina Maghiar, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite