Mare atenţie la viperele din zona Caraş-Severinului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Temperaturile ridicate din ultimii ani a făcut ca numărul viperelor din Caraş-Severin să se înmulţească. Astfel, salvamontiştii cărăşeni îi sfătuiesc pe turişti să fie foarte atenţi când merg prin natură, mai ales în zona Aninei, la Gărâna şi pe Cheile Caraşului sau Nerei.

„De când iernile au devenit mai blânde, iar termperaturile vara sunt foarte ridicate, putem spune că în judeţ a crescut numărul viperelor.  Cei care pleacă în drumeţii să fie foarte atenţi şi să evite muscătura printr-un comportament liniştit atunci când întâlnesc o viperă“, spune Valentin Balaban, şeful Serviciului Salvamont Caraş-Severin. Judeţul este aprovizionat cu antiviperin, iar salvamontiştii spun că vipera muşcă atunci când este atacată sau bruscată în orice fel.

„În cadrul Spitalului de Urgenţă Reşiţa sunt 18 fiole de antiviperin“, a declarat Dumitru Secăşan, directorul Spitalului din Reşiţa. De asemenea, în această perioadă vor fi aduse fiole şi la Direcţia Silvică Caraş-Severin, doze ce sunt păstrate ca variantă de rezervă, ele fiind valabile până în anul 2014. Salvamonţiştii îi sfătuiesc pe cei care au fost muşcaţi de o viperă să sune la numărul de urgenţă 112 şi să evite cât mai mult mişcările. „Recomandat este faptul ca cel muşcat să stea nemişcat şi să facă cât mai puţin efort“, a mai adăugat Valentin Balaban, Salvamont Caraş-Severin.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite