Legenda Cascadei Bigăr, o poveste de dragoste blestemată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Legenda cascadei Bigăr spune o poveste de dragoste blestemată, care s-a împlinit în lumea de dincolo. Este povestea de iubire dintre o fată de ţăran şi un tânăr pe nume Bigăr.

Potrivit legendei, pe meleagurile Văii Almăjului, trăia o familie de ţărani, care nu puteau avea copii, iar asta era durerea lor cea mai mare. Într-o noapte, femeii i s-a arătat în vis o vrăjitoare care i-a spus că dacă va bea apă de la izvorul de sub stânca aşezată la graniţa dintre lumi va rămâne însărcinată. Însă, dacă acel copil care se va naşte va fi fată, ei nu-i va fi îngăduit să se îndrăgostească, altfel va muri.

Femeia a băut apă din izvor, iar după o vreme a născut o fată. Însă, când a crescut, aceasta s-a îndrăgostit de un băiat chipeş pe nume Bigăr. Amintindu-şi vorbele şi profeţia vrăjitoarei, tatăl tinerei, dorind s-o protejeze, a închis-o în grota de deasupra izvorului dintre lumi. Nu l-au înduplecat nici rugăminţile, nici lacrimile, nici strigătele disperate ale copilei care au fost auzite însă de vrăjitoarea cee trăia în cealaltă lume, pe Tărâmul Regăsirii Dorului.

Citeşte continuarea pe click.ro

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite