Grădina Zoologică din Reşiţa, printre cele mai mari şi mai frumoase din ţară. Animalele care trăiesc bine pe 5,6 hectare
0
Un pui de emu este vedeta Grădinii Zoologice din Reşiţa, după ce aceasta s-a înoit cu lucrări de 1,6 milioane de euro.
Puiul de emu a fost izolat de restul habitatului deoarece era bătut şi a fost mutat într-un ţarc separat chiar la intrare. El a devenit rapid vedeta Zoo Reşiţa.
Potrivit primarului Mihai Stepanescu, Ministerul Mediului apreciază grădinile zoo de la Reşiţa şi Târgu Mureş drept cele mai mari şi mai frumoase din ţară. Lucrările de modernizare au durat 2 ani şi respectă în tocmai standardele europene.
Parcul Zoologic 'Prof.Ioan Crişan' din Reşiţa a fost reinaugurat, miercuri, după lucrări de reabilitare şi extindere care au durat trei ani de zile, printr-o investiţie de circa 1,6 milioane de euro, suportaţi de Ministerul Mediului (75%) şi bugetul municipalităţii (25%). Grădina zoologică din Reşiţa a devenit astfel una dintre cele mai moderne din România, animalele beneficiind acum de spaţii generoase şi îngrijite, cu condiţii la standarde europene.
Pe lângă animalele care deja existau la grădina din Reşiţa, au fost aduse şi altele noi, precum puma, jaguarul, tigrul, lama, sconcsul, emu, cerbul lopătar, zimbrul sau struţul, în total fiind aproape 200 de animale. „Grădina Zoologică din Reşiţa a căpătat statut de Parc Zoologic, un parc modern, european, apreciat de Ministerul Mediului. Am înţeles că, alături de o investiţie similară la Târgu-Mureş, Reşiţa ar fi clasificată pe locul al doilea, la nivel naţional. Au fost investiţi, cu ajutorul ministerului şi a Consiliului Local Reşiţa, circa 1,6 milioane euro“, a declarat Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei.

Foto

Suprafaţa parcului zoologic a fost extinsă de 1,4 la 5,6 hectare, fiind realizate printre altele, 22 de adăposturi pentru animale, o clădire de carantină, punct veterinar, o clădire educaţională, un fânar, sediul administrativ, reamenajarea bucătăriei şi vestiarelor au fost reamenajate şi extinse. De asemenea, au fost instalaţi zece hidranţi, au fost înfiinţate 75 de cămine de vizitare pentru reţeaua de canalizare, şase cişmele publice, dar şi o parcare în suprafaţă de aproape 550 metri pătraţi, a precizat Titiana Cătană, şeful Serviciului Investiţii din Primăria Reşiţa.
Un bilet de intrare la Parcul Zoologic din Reşiţa, care se află pe amplasamentul unui parc dendrologic, costă deocamdată, 2,5 lei pentru adulţi şi un leu pentru copii, însă, preţurile vor trebui, în curând, corelate cu cele ale celorlalte grădini din ţară, a afirmat Dorel Ianoşi, şeful Serviciului Direcţia de Administrare a Domeniului Public.
Grădina Zoologică a municipiului Reşiţa a fost înfiinţată în 1955, la iniţiativa prof. Ioan Crişan, dar oficial a fost inaugurată zece ani mai târziu, în 1965, iar în 2011 au început primele lucrări de proporţii de la construcţia sa iniţială.



























