Ea a obţinut cea mai mare notă la examenul de TITULARIZARE 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maria Didraga se numără printre tinerii dascăli din Reşiţa care au obţinut nota zece la titularizare. Reşiţeanca este de trei ani în învăţământul din oraşul de pe Bârzava şi de doi ani este profesor de pian la Liceul „Sabin Păuţa“ din Reşiţa.

Tânăra a absolvit cursurile Liceului de Muzică „Ion Vidu“ din Timişoara şi apoi s-a înscris la Facultatea de Muzică de la Universitatea de Vest din Timişoara. Timp de trei ani şi-a depus dosarul pentru examenul de Titularizare şi speră ca în acest an să primească o catedră întreagă.

„De trei ani predau muzică şi de doi ani sunt în colectivul Liceului „Sabin Păuţa“. Până acum nu a fost niciun post liber, dar aştept să văd ce se va întâmpla luni la repartizare. Eu îmi doresc să primesc post aici la Liceul „Sabin Păuţa““, a declarat Maria Didraga. Tânăra studiază pianul încă din clasa a V-a. Despre munca de dascăl tânăra  precizează faptul că printre singurele motivaţii se numără elevii săi, cu care are o relţie mult mai specială.

„Aşa cum se ştie, orele de pian se fac individual şi este inevitabil să nu ai o relaţie mai specială cu elevul tău“, a mai spus Maria Didraga. Reşiţeanca povesteşte că subiectele nu au fost foarte grele, iar în ceea ce priveşte organizarea examenului, camerele de luat vederi au impus un grad de seriozitate. Maria Didraga mai spune că nu face această meserie pentru bani, deoarece venitul ei nu este unul foarte mare, dar este bucuroasă că poate face ceea ce îi place, mai ales că este cunoscută în lumea muzicii şi pentru faptul că este unul dintre cei mai apreciaţi solişti din noua generaţie de muzică populară. Cel mai recent album al ei se intitulează „Din Banatul meu cu flori“. Pentru Caraş-Severin sunt disponibile şase locuri de profesor de muzică, dintre care trei la Oraviţa, unul la Caransebeş şi două în Reşiţa.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite