Cum să alegi asigurarea potrivită pentru locuință

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la jumătatea lunii iulie asigurarea contra dezastrelor este obligatorie. O evaluare corectă atât a bunurilor din apartament cât și a imobilului vă poate ajuta la alegerea celei mai bune polițe.

Amenzile mari dar și faptul că nu aveți acoperire în situația unei catastrofe ar putea fi două dintre motivele pentru care asigurarea locuințe este o idee foarte bună. Pe lângă faptul că imobilul trebuie asigurat obligatoriu, piața asigurărilor a introdus tot felul de variante optime pentru buzunarul fiecăruia. Prima întrebare de care trebuie să se țină cont este „dorești numai asigurarea casei sau și a bunurilor?“. În general riscurile asigurate sunt aproximativ aceleași la majoritatea societăților.

Diferă doar la unele clauze și la fransize / limite de despăgubire. Asiguratorii de pe piaţa reşiţeană spun că clientela lor pune pe primul plan inundaţia în propriul imobil sau cea pe care o poate provoca vecinilor. Astfel, catastrofele naturale sau exploziile par să nu-i înspăimânte pe reşiţeni prea mult. „În ultima perioadă s-a simți o creștere a interesului pentru asigurarea locuinței, dar și a bunurilor din imobil. Principalul interes ar fi cel cu privire la inundația provocată de proprietar sau de vecin“, spune Cristian Birla, directorul unei firme de asigurări din municipiu.  Atunci când vine vorba despre preţul pe care sunt dispuşi reşiţenii să-l plătească pentru propriul imobil, specialiştii spun că aceştia aleg varianta cea mai completă. Astfel, la un apartament cu trei camere, evaluat la 30.000 de euro, cu majoritatea riscurilor incluse, mai puțin cea de explozie la centrala electrică, îi ajunge pe reșițeni la 40 de lei pe trimestru.

„Eu mi-am făcut asigurarea pentru apartament încă de anul trecut, mai ales că am avut de multe ori probleme cu vecinul din cauza inundației. Acum stau mai liniștit pentru că primesc despăgubire de la firma de asigurare pentru care am optat“, spune Marcel Ghinea din Reșița. În acest caz, proprietarii care au o asigurare facultativă a locuințelor, ce acoperă riscurile prevăzute în asigurarea obligatorie nu sunt obligați să încheie o altă.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite