Cât de utilă este investiția de 100.000 de lei din Parcul Tricolorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patinoarul artificial din cartierul Govândari arată de parcă ar fi părăsit, fără urmă de reșițean care să îl folosească. Inaugurat cu mare fast în cursul anului trecut, în plin an de criză financiară, obiectivul își demonstrează zilnic inutilitatea.

De luni bune, reșițenii care locuiesc în zona Parcului Tricolorului din cartierul Govândari nu văd urmă de client pe patinoarul artificial inaugurat cu spectacol în urmă cu un an. Oamenii se întreabă care este sensul acestei investiții, dacă ea nu este folosită. La un an de la inaugurare, reșițenii consideră că ar fi fost mai bine ca orașul să aibă drumuri reabilitate sau, dacă tot este vorba despre domeniul sportiv, ar fi putut fi reabilitat Bazinul „7 Noiembrie”, care zace în paragină, după ce acolo s-au antrenat sportivii de performanță ai Reșiței. “Investiţia este cumva la limită. Nu avea nevoie Reşiţa de un astfel de patinoar”, spune reşiţeanul Iulian Petcu.

Și Alexa Dumitru este de aceeași părere, mai ales că suma de bani alocată pentru ridicarea bazei sportive în plină criză a fost destul de pretențioasă. „Sunt bani mulți la mijloc, investiția ar fi trebuit să fie analizată cu mai multă atenție înainte să se concretizeze. Mai mult decât atât, ideal ar fi fost să fie făcut un studiu înainte”, spune Daniel Țăpuc, un tânăr de 29 de ani. Acesta spune că a urcat o dată pe patine pe patinoarul artificial, dar experiența nu l-a încâtat pentru că suprafața nu alunecă foarte bine și, în niciun caz, suprafața de plastic nu poate fi comparată cu cea acoperită cu gheață.

Sume fabuloase pentru patinoar
Bază sportivă “Olimpia” a costat administraţia judeţeană nu mai puţin de 388.000 de lei, iar Consiliul Judeţean Caraş-Severin a contribuit la realizarea acestui obiectiv doar cu o parte din sumă. „Banii au fost alocaţi din fondul de rulment pentru finantarea unor investiţii pe anul 2010”, spune Camelia Şusco purtătoarea de cuvânt a forului judeţean. În plus faţă de aceşti bani, şi Direcţia pentru sport a pus la bătaie o importantă sumă de bani. “Noi am contrubuit cu 424.000 de lei”, a spus Liliana Dacica, directorul Direcției Județene pentru Sport din Caraş-Severin.

500 de metri pătrați de pustietate
Suprafaţă obiectivului depăşeşte 500 de metri pătraţi şi 300 de copii ar putea patina simultan. În prima lună, intrarea a fost gratuită, dar nici măcar atunci reșițenii nu s-au înghesuit să profite de ofertă. Autoritățile nu pun nicio clipă la îndoială faptul că investiția ar fi inutilă, mai ales că alt patinoar nu există în oraș pentru practicarea sporturilor de iarnă.


Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite