CAMPANIE ADS "Povești vânătorești": O contabilă căreia îi place să vâneze
0Radiţa Stefanovici merge la vânătoare încă din 1995 şi spune că aceasta este una dintre cele mai importante pasiuni ale ei. Sezonul rece este preferatul Radiţei pentru că are ocazia să meargă la vânătoare de mistreţi prin pădurile din Caraş-Severin.
Radiţa Stefanovici, născută în Clisura Dunării, ascunde o pasiune mai puţin obişnuită pentru o femeie. Cu zâmbetul pe buze, Radiţa spune cu mâna pe inimă că este vânător.
Sezonul rece îi dă ocazia să practice vânătoarea de mistreţi, iar femeia recunoaşte că până acum nu a avut ocazia să împuşte vreunul, dar, aşa cum se ştie, nu contează foarte mult trofeul.
„Cea mai recentă partidă de vânătoare la care am participat a fost organizată la sfârşitul săptămânii trecute. Alături de prieteni, am fost la vânătoare de mistreţi. Cred că este una dintre cele mai captivante activităţi“, a spus Radiţa. Zona preferată este cea în care şi-a petrecut cea mai mare parte a vieţii, mai exact în Câmpia, Socol.
Vânătoare de fazani
Radiţa povesteşete că cel mai mare succes îl are la fazani. „Adevărul este că merg la vânătoare mai mult pentru a ieşi în natură şi a mă întâlni cu prietenii. Până acum am reuşit să recoltez mai mulţi fazani, dar, în ceea ce priveşte trofeele, eu mă mândresc cu colecţia soţului meu, care din păcate a decedat“, a povestit Radiţa.
Pasiunea pentru acest sport a moştenit-o de la soţul său, iar acum femeia afirmă că vânătoarea este cel mai bun lucru care i se putea întâmpla, deoarece în vânători a găsit cei mai buni prieteni.
„Prietenia între vânători nu se poate explica în cuvinte. În primul rând, o simplă partidă de vânătoare îţi dă încredere în cel de lângă tine pentru că acest sport se practică doar în echipă, iar pericolul la o vânătoarea de mistreţi este foarte mare, o simplă greşeală te poate costa viaţa“, a mai spus Radiţa.
Vânătoarea este un sport care trebuie practicat doar în echipă.
Radiţa Stefanovici, contabil
Supa de curcan, foarte delicioasă
Radiţa spune că felurile de mâncare cu specific vânătoresc sunt delicioase atunci când le contimentezi bine. Printre preferatele ei se numără supa de curcan, care, spune ea, are un gust aparte. Pentru a prepara o tocană de mistreţ, carnea trebuie lăsată la macerat şi abia apoi se poate folosi.