Căi extraordinare de atac pentru funcţionarii publici din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorin Mocârţ, juristul Cartel Alfa Caraş-Severin, cel care îi apără în faţa instanţei pe cei aproximativ 110 funcţionari publici din administraţia locală şi judeţeană, spune că apelează la căi de atac extraordinare pentru a-i ajuta pe oameni să-şi apere drepturile.

Peste 1.000 de angajaţi din Primăria Reşiţa şi Consiliul Judeţean au fost „sancţionaţi“ de instanţă. Curtea de Conturi a hotărât că mai multe sporuri acordate în ultimii ani ar fi „necuvenite”, astfel că oamenii trebuie să restituie banii. „În momentul de faţă au fost pierdute toate cauzele în ceea ce priveşte drepturile funcţionarilor publici. Vom ataca decizia Curţii de Apel Timişoara în recurs cu revizuire şi contestaţie în anulare“, a spus juristul Sorin Mocîrţ. Prin aceste două căi se doreşte să de ajungă la Înalta Curte de Casaţie  şi Justiţie Bucureşti, aceasta fiind instanţa supremă.

Oamenii din Primăria Reşiţa sunt bulversaţi mai ales pentru faptul că trebuie să restituie 25.000 de lei de persoană, pentru sporurile pe care le-au primit timp de trei ani, din 2007 şi până în 2009. În ceea ce priveşte personalul contractual, procesul este în primă fază, dar se pare că vor avea aceeaşi soartă ca şi funcţionarii publici.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite