Sprijin nesperat pentru cel mai mare spital din Vâlcea: două  fundaţii au donat aparatură în valoare de 15 000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În spatele uneia dintre fundaţiile care sprijină Spitalului Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea se află copiii unui regretat om de afaceri din judeţ.

Cea mai mare unitate medicală din judeţul Vâlcea a primit aparatură în valoare de aproximativ 5 000 de euro (un EKG, un aspirator chirurgical şi un aragaz electric) din partea Fundaţiei „Dumitru Crăciunescu”, fundaţie înfiinţată în memoria omului de afaceri vâlcean care a decedat în 2014, în urma unei lungi suferinţe. 

Copiii lui Dumitru Crăciunescu şi-au propus să ofere burse de studiu copiilor care provin din familii cu venituri modeste şi să contribuie la îmbunătăţirea calităţii actului medical în cel mai mare spital din Vâlcea, prin achiziţionarea  de aparatură medicală.   Aspiratorul achiziţionat de fundaţie a fost repartizat Secţiei de Chirurgie, în timp ce aragazul electric şi EKG-ul au ajuns la Pediatrie.

Alte trei aparate de tip EKG în valoare de 10 000 de euro vor ajunge la spital în cel mult două săptămâni.  Aparatura a fost achiziţionată şi donată spitalului de Fundaţia “Carl von Linde”, o fundaţie înfiinţată în 2013, care susţine financiar sistemul de sănătate din România şi proiecte ecologiste. 

Anul trecut, Spitalul Judetean de Urgentă din Râmnicu Vâlcea a fost dotat şi cu un computer tomograf performant în valoare de un milion de euro. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite