Râmnicu Vâlcea: În staţiunea Olăneşti se înmulţesc stelele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru creşterea cotei staţiunii şi atragerea turiştilor, operatorii investesc în hoteluri de trei şi patru stele. În plină criză economică, Olăneştiul şi-a păstrat numărul de turişti la fel ca şi anul trecut, atrăgând tineri dornici de relaxare.

În staţiunea balneară Băile Olăneşti, operatorii din turism investesc în creşterea numărului de hoteluri de trei şi patru stele, criterii menite să asigure creşterea cotei staţiunii. „Pe lângă izvoarele minerale care sunt extrem de căutate pentru efectul lor curativ, adminsitratorii hotelurilor fac tot mai multe investiţii pentru a-şi lărgi şi moderniza bazele de tratament şi a mări numărul de turişti care să le treacă pragul", a spus primarul localităţii, Gheorghe Ciucă. În staţiune mai există doar un singur hotel cu capital de stat, aparţinând Ministerului Muncii, toţi ceilalţi operatorii fiind privaţi.


Stele de peste 10.000.000 de lei


Administratorul unuia dintre Centrele turistice din zonă, Vasile Hoanţă, ne-a spus: „Printr-un contract de finanţare de 10.015.000 lei aprobat de Agenţia de Dezvoltare Regională Sud Vest Oltenia, voi furniza servicii de patru stele turistice, extinzând hotelul, construind un nou restaurant, o terasă şi o piscină acoperită, cu saună, jacuzzi, cum nu mai există în staţiune. O cameră de hotel va ajunge să aibă 18 m.p. Serviciile noastre se adresează turiştilor cu condiţie medie şi peste medie, care în nenumărate rânduri ne-au întrebat de ce nu aveam o piscină încălzită în hotel. Mentalitatea de a face turism trebuie schimbată în favoarea clientului", a mai spus administratorul. Din valoarea proiectului, 5.500.000 lei este sumă nerambursabilă. Daniel Alioanei, din Suceava, ne-a spus: „Este pentru prima oară când vin la Olăneşti şi am văzut foarte mulţi tineri, deşi fusesem avertizat că este o staţiune a pensionarilor".


Peste un milion de nopţi de cazare


În anul 2009 şi 2010 a fost acelaşi număr de turişti în Băile Olăneşti, înregistrându-se cu puţin peste 1 milion de nopţi de cazare. Suspendarea biletelor, în lunile iulie-august, date prin Ministerul Muncii au făcut pe admistratorii din turism să se reorienteze asupra clienţilor şi astfel în locul pensionarilor veniţi cu bilete de tratament, tinerii să fie cei care au venit vara asta în staţiune, aceştia având alte pretenţii de cazare, masă şi distracţie.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite