Râmnicu Vâlcea: Actorul care l-a interpretat pe Păcală provine dintr-un centru de plasament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iacob Renzo în rolul lui Pacala
Iacob Renzo în rolul lui Pacala

La Râmnicu Vâlcea, 17 trupe de teatru formate din elevi din învăţământul primar şi alte 29 de la gimnaziu, au încântat juriu prezidat de actorul Dan Constantin, de la Teatrul Ariel.

„Să fiţi fericiţi dragii mei şi să ne înmulţim" spunea omul de teatru apărând breasla artiştilor.  Instructor la Şcoala din Runcu, Ioana Veştemeanu, a spus: „Vrem să scoatem elevii şi din mediul rural şi să le oferim o altă deschidere spre lume", afirma regizorul piesei „O fetiţă fără inimă". „Păcală", alias elevul-actor Iacob Renzo (10 ani), venit de la Şcoala din Negruleşti-Bărbăteşti, îmi spunea: „Viaţa mea este fericită, tristă şi comică. Aceasta este latura comică a existenţei mele", a spus puştiul pregătit de învăţătoarea Iuliana Duţă. Iacob Renzo a fost părăsit de mama lui şi se află în plasamaent la o familie din localitate, care îl iubeşte foarte mult.

Cuibul de viespi, la înălţime

În prima zi de concurs elevii de la învăţământul primar au primit diplome şi premii. „Cel mai bun machiaj" şi „marele premiu" a fost pentru piesa „Cuibul de viespi", de la Sc. gen. Nr. 4, autenticitatea costumelor i-a revenit elevului Iacob Renzo, cu „Păcală", cei mai buni actori, elevul Octavian Mic, din Piteşti şi Ana-Maria Gheorghe, din Runcu.
Povestea existenţială, cutremurătoare, a lui Iacob Renzo o puteţi afla pe site-ul nostru.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite