Laurenţiu Ploscaru, argint la Balcaniada de Matematică din Grecia. Elevul vâlcean se pregăteşte pentru Oxford

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laurenţiu Ploscaru se pregăteşte pentru Olimpiada Internaţionala de Matematică din Thailanda. Foto arhivă Adevarul
Laurenţiu Ploscaru se pregăteşte pentru Olimpiada Internaţionala de Matematică din Thailanda. Foto arhivă Adevarul

Nicio Balcaniadă fără medalie! Aceasta e deviza vâlceanului Laurenţia Ploscaru, care şi-a trecut în palmares a patra medalie balcanică.  Elevul Colegiului Naţional „Alexandru Lahovari” a reuşit să se claseze pe locul II la Balcaniada de Matematică care s-a desfăşurat, la începutul lunii mai, în Grecia.

Din 2012, de când participă la competiţiile balcanice, elevul din Râmnicu Vâlcea a obţinut trei medalii de aur şi una de argint, acesta fiind cooptat de anul trecut în lotul naţional de seniori al României.  În Grecia, lui Laurenţiu Ploscaru i-a lipsit doar un punct pentru a clasa, pentru a patra oară consecutiv, pe primul loc. 

„A fost mai greu decât anul trecut şi sunt puţin supărat pentru că am ratat la un punct clasarea pe primul loc, din cauza unei probleme, dar asta e. Acum mă pregătesc pentru Olimpiada Internaţională de Matematică din Thailanda. Mai am două baraje, dar sper să mă clasez în primii şase şi să fiu cooptat în lotul României”, spune Laurenţiu Ploscaru. 

La Balcaniada de Matematică din Grecia au participat 120 de elevi din 20 de ţări, România ocupând locul II în clasamentul pe echipe, cu şase medalii. Faţă de anii trecuţi, organizarea a lăsat de dorit, elevii fiind la un pas să rateze participarea la competiţie după ce au fost plimbaţi timp de o oră şi jumătate pe un drum greşit. 

Se pregăteşte pentru Oxford

Elev în clasa a XI-a, Laurenţiu se gândeşte deja la facultate. Tânărul pasionat de matematică şi filosofie intenţionează să aplice, în toamnă, pentru un loc la Universitatea Oxford. 

În 2014, adolescentul a fost „curtat” intens de americani,  Laurenţiu fiind invitat timp de trei săptămâni la Berkeley, în calitate de asistent universitar. Tot anul trecut, Laurenţiu Ploscaru a obţinut medalia de argint la Olimpiada Naţională de Matematică din Africa de Sud, acesta contribuind la clasarea echipei României pe locul 11 în lume. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite