Focul de pe Muntele Cozia este ţinut sub jet de apă, zi şi noapte, ca să nu se extindă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De o săptămână pompierii militari încearcă să stingă focul de pe Cozia stropind muntele cu tone de apă
De o săptămână pompierii militari încearcă să stingă focul de pe Cozia stropind muntele cu tone de apă

În ultimele 24 de ore incendiul nu s-a mai extins. De ziua lor, zece pompieri militari şi trei autospeciale se află la locul incendiului, ajutaţi fiind şi de alte persoane.

Şi de ziua lor, azi, 13 septembrie, pompierii militari vâlceni au parte tot de „o zi foc". Trei autospeciale şi zece pompieri au rămas în noaptea de miercuri spre joi să suprevegheze focul care arde de o săptămână pe versantul sudic al Muntelui Cozia. „Zece pompieri au supravegheat incendiul cu trei autospeciale, cu dispozitiv de apă pe direcţiile posibile de propagare. Ei au fost ajutaţi de lucrători ai ocolului Siulvic Călimăneşti, ai parcului Naţional Cozia şi de voluntari de la Serviciul de voluntariat din Călimăneşti. Intervenţia a fost preluată şi azi, 13 septembrie, la primele ore ale dimineţii, cu aceleaşi forţe şi mijloace ca în zua precedent", a spus mr. Cătălin Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea.
Pe lângă incendiul de pe Cozia, , pompierii militari au fost solicitaţi în ultimele 24 de ore pentru stingerea altor trei incendii produse în localităţile Olanu, Grădiştea şi Orleşti unde a ars vegetaţia uscată pe aproximativ 8,3 hectare. Conform estimărilor, valoarea pagubelor este nesemnificativă. Cercetările preliminarii arată că flăcările s-ar fi declanşat în urma folosirii focului deschis pentru igienizarea terenului de către proprietarii terenurilor, care au scăpat focul de sub control.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite