Final de anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă, în cazul medicilor care s-au bătut pe holul blocului operator: Constantin Ploscaru a fost concediat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Ploscaru. FOTO Facebook
Constantin Ploscaru. FOTO Facebook

Chirurgul vâlcean care a atacat cu bisturiul un alt medic, pe holul blocului operator al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Râmnicu Vâlcea, a rămas fără loc de muncă.  Doctorul Constantin Ploscaru este şomer începând cu 8 martie 2016.

Comisia de anchetă constituită la nivelul SJU a dispus concedierea medicului Constantin Ploscaru, conform prevederilor din Codul Muncii. Articolul 61 din Codul Muncii stipulează că angajatorul poate desface contractul de muncă pentru motive care ţin de salariat, dacă acesta din urmă a fost arestat preventiv sau la domiciliu pentru o perioadă mai mare de 30 de zile. 

„Ancheta internă s-a încheiat cu desfacerea contractului de muncă în cazul domnului doctor Constantin Ploscaru.  Membrii comisiei s-au întrunit în data de 8 martie 2016 şi au constatat că s-a depăşit cu mult termenul de 30 de zile de arest la domiciliu prevăzut de Codul Muncii.  În cazul în care se va solicita scoaterea la concurs a postului ocupat până de curând de către domnul doctor, iar Comitetul Director va aproba această cerere, abia atunci vom angaja un alt chirurg”, declară Dan Ponoran, managerul SJU Râmnicu Vâlcea.

Constantin Ploscaru va fi judecat pentru tentativă de omor

Pe 16 ianuarie 2016, în urma unui conflict spontan, chirurgul Constantin Ploscaru l-a atacat cu bisturiul pe Emil Bărbulescu, şeful Secţiei de Chirurgie din cadrul SJU. Cei doi au medici şi-au spus vorbe grele, şi-au aplicat pumni şi picioare după ce medicul Emil Bărbulescu  l-a fotografiat pe Constantin Ploscaru în sala de operaţie, în timp ce opera un chist sebaceu, intervenţie minoră pentru care cel din urmă nu a solicitat  aprobarea şefului de secţie. Conflictul a escaladat, iar medicul  Constantin Ploscaru  şi-a lovit colegul cu bisturiul, în zona gâtului.  În urma altercaţie, Emil Bărbulescu a fost diagnosticat cu plagă înjunghiată cervicală, iar Constantin Ploscaru a fost arestat (în ianuarie) pentru 30 de zile, sub acuzaţia de tentativă de omor. Tribunalul Vâlcea a dispus prelungirea măsurii preventive în cazul medicului vâlcean. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite