Alegeri prezidenţiale 2014. Preşedinta unei secţii de votare, reclamată la BEJ Vâlcea pentru fals în declaraţii. Aceasta a minţit că a terminat liceul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Presedinta secţiei de votare din Livezi nu a fost reclamată pana in prezent la Politie sau Parchet. Foto Mediafax
Presedinta secţiei de votare din Livezi nu a fost reclamată pana in prezent la Politie sau Parchet. Foto Mediafax

Preşedinta unei secţii de votare din comuna vâlceană Livezi riscă dosar penal pentru fals în declaraţii, aceasta susţinând în cererea depusă la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) că are studii liceale.

Reprezentanţii PSD din comuna Livezi au reclamat în data de 21 octombrie, la BEJ Vâlcea, că Nadia Camelia Pătru, preşedinta secţiei de votare din localitate, a declarat în fals că “a absolvit Liceul Economic, deşi nu are studii medii, nu are 10 clase, este casnică, nu a lucrat şi nu are o reputaţie bună în comună“. 

Reclamaţia a fost respinsă însă de membrii BEJ Vâlcea pe motiv că preşedintele organizaţiei PSD Livezi nu a depus dovezi pentru a susţine cele sesizate. De asemenea, BEJ Vâlcea a motivat că Nadia Camelia Pătru a fost desemnată preşedinta secţiei de votare în urma unei verificări şi cu avizul AEP. 

După ce a fost reclamată la BEJ, iar contestaţia a fost respinsă, preşedinta secţiei de votare din Livezi a recunoscut că a minţit şi a cerut să fie înlocuită din funcţie.

“Doamna Pătru Nadia Camelia a depus la BEJ o cerere pentru a fi înlocuită din funcţia de preşedinte al secţiei de votare. În cererea, aceasta a susţinut că s-a înscris pe lista dintr-o eroare si că a confundat studiile liceale cu cele gimnaziale”, precizează Cristina Lungu, purtător de cuvânt al BEJ Vâlcea.

Pentru fals în declaraţii, Pătru Nadia Camelia riscă să se aleagă cu un dosar penal. Până în prezent, împotriva acesteia nu s-a depus însă şi o plângere la Poliţie sau Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea. 

 Întrucât la aceste alegeri nu se decontează transportul juristilor din Municipiul Râmnicu Vâlcea în alte localităţi, foarte mulţi dintre preşedinţii celor peste 400 de secţii de votare din judeţ nu au studii superioare. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite