VIDEO Percheziţii la firme suspectate de evaziune şi spălare de bani. Prejudiciul este de 5,3 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii şi procurorii din Prahova au desfăşurat miercuri, 6 iulie, 36 de percheziţii în Prahova şi în alte judeţe la suspecţi de infracţiuni economice care ar fi produs un prejudiciu de 5,3 milioane de euro

UPDATE ORA 18.15

De la domiciliile şi sediile vizate de percheziţii, poliţiştii au ridicat documente contabile şi bancare, precum şi unităţi informatice.

21 de persoane au fost aduse la audieri.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012 - 2015, persoanele bănuite ar fi creat un circuit fiscal fictiv, în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat. În fapt, persoanele în cauză, prin intermediul a 74 de societăţi comerciale, ar fi efectuat operaţiuni bancare (retrageri de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc în realitate.

În baza facturilor emise de firmele ”fantomă”, bugetul de stat a fost prejudiciat cu aproximativ 5.300.000 de euro, constând în impozit pe profit neconstituit şi TVA dedus în mod ilegal. De asemenea, sumele de bani rulate prin circuritul fictiv şi care constituie produsul infracţiunii de spălare a banilor sunt în valoare de 12.300.000 de euro.

ORA 08.30

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, împreună cu procurori ai  Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, efectuează miercuri 36 de percheziţii la domiciliile unor persoane şi sediile unor societăţi comerciale bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Percheziţiile au loc în municipiul Bucureşti şi în judeţele Prahova, Giurgiu, Constanţa, Vaslui, Iaşi, Ialomiţa şi Vrancea.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012 - 2015, persoanele bănuite ar fi creat un circuit fiscal fictiv, în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat. Prin intermediul a 74 de societăţi comerciale, suspecţii ar fi efectuat operaţiuni bancare (retrageri de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc în realitate.

În baza facturilor emise de firmele „fantomă”, bugetul de stat a fost prejudiciat cu aproximativ 5,3 milioane de euro, constând în impozit pe profit neconstituit şi TVA dedus în mod ilegal. De asemenea, sumele de bani rulate prin circuitul fictiv şi care constituie produsul infracţiunii de spălare a banilor sunt în valoare de 12,3 milioane de euro.

21 de mandate de aducere vor fi puse în executare, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri.

Percheziţiile sunt efectuate cu spijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale din I.J.P. Prahova şi al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile ”Matei Basarab” Ploieşti.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite