VIDEO Percheziţii în Prahova la suspecţi care ar fi beneficiat abuziv de fonduri publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Prahova au desfăşurat marţi, 12 iulie, 29 de percheziţii la persoane bănuite de abuz în serviciu, evaziune fiscală şi spălare de bani.

UPDATE ORA 17.20

Percheziţiile au avut loc la 28 de adrese din judeţul Prahova (municipiul Câmpina şi comunele Floreşti şi Filipeştii de Pădure) şi una din Zărneşti, judeţul Braşov.

20 de mandate de aducere au fost puse în executare, persoanele depistate fiind conduse la audieri.

Poliţiştii au ridicat la percheziţii documente de evidenţă contabilă, documente bancare, unităţi de calcul şi medii de stocare, precum şi sume de bani.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare a banilor şi abuz în serviciu, precum şi complicitate la aceste infracţiuni.

ORA 08.30

Percheziţiile de desfăşoară la 28 de adrese din Prahova şi una din judeţul Braşov.

Din cercetări, a reieşit că persoanele bănuite ar fi beneficiat abuziv de fonduri publice, sumele obţinute fiind transferate într-un circuit comercial fictiv. Ulterior, banii erau retraşi numerar şi introduşi în circuitul civil. Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin aceste plăţi nelegale se ridică la peste 3,2 milioane de lei.

De asemenea, una din persoanele bănuite ar fi acordat în 207 cazuri plăţi cu titlu de ajutoare de urgenţă fără a fi întocmit documentaţia aferentă şi, prin contracte întocmite abuziv, a trecut mai multe bunuri în patrimoniul societăţilor pe care le controla, cauzând un prejudiciu de peste 770.000 lei.

Tototdată, în perioada 2010 – 2015, bănuiţii ar fi creat un circuit financiar fictiv în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat. Prin intermediul mai multor societăţi comerciale, suspecţii ar fi efectuat operaţiuni bancare constând în emiterea, înregistrarea şi declararea la autorităţile fiscale de facturi, avize şi borderouri, în care erau înscrise operaţiuni comerciale care în realitate nu aveau loc. Astfel, bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu aproape 2,2 milioane de lei. Sumele rulate prin circuitul fictiv şi care constituie produsul infracţiunii de spălare a banilor se ridică la aproape 4,8 milioane de lei.

20 de persoane vor fi aduse la audieri cu mandate.

Mai puteţi citi

Denunţătorul lui Sorin Oprescu: Am primit 400.000 de euro în doi ani de la firme, primarului i-am dus un milion de euro

Primarul-faraon: a investit şpaga de un milion de euro într-o vilă de 1.000 de metri pătraţi
 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite