UPDATE Primăria Sinaia susţine că telegondola are aviz de funcţionare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de arhivă
Imagine de arhivă

Potrivit şefului Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului Prahova, Cristian Toader, telegondola de la Sinaia nu mai are aviz de funcţionare de la sfârşitul lunii aprilie.

„Am primit mai multe sesizări de la persoane din Ploieşti, Bucureşti şi Sinaia referitor la funcţionarea telegondolei fără autorizaţie. Am cerut o hârtie oficială de la ISCIR Braşov, care ne-a transmis că autorizaţia a expirat la sfârşitul lunii aprilie. Vom cere suspendarea activităţii telegondolei şi vom aplica sancţiuni", ne-a declarat Cristian Toader. În schimb, reprezentanţii Primăriei Sinaia acuză atacuri politice.

"Telegondola Sinaia funcţionează legal. Este de neimaginat cum un grup de cumetrie pdl-istă încearcă să atragă panica asupra turismului din oraşul nostru. Au scos din cutie cinci doamne, cărora le-au dat bani pentru a se plimba cu tegondola, ca apoi să poată face declaraţii în faţa şefului CPC Prahova. Orice acţiune, a oricărui personaj obscur sau politic la adresa turismului din Sinaia, în perioada aceasta grea în care toţi încercăm să supravieţuim, este un atac şi o insultă la adresa sinăienilor", a declarat Gheorghe Bădăran, viceprimarul oraşului Sinaia. Telegondola a fost fabricată de o firmă austriacă şi funcţionează din decembrie 2007. Este prevăzută cu un număr de 34 gondole, fiecare putând transporta 8 persoane. Instalaţia pe cablu porneşte din cartierul Furnica şi ajunge la Cota 1400, la câţiva metri de vechea telecabină şi de telescaunul care urcă la Cota 2000. Capacitatea maximă de transport este de 1700 pasageri pe oră, iar gondolele sunt prevăzute cu buzunare exterioare pentru aşezarea schiurilor.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite