Simulare de incendiu cu explozie la Rafinăria Brazi FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de sirene au creat panică joi dimineață în zona Rafinăriei Brazi, din apropierea Ploieștiului. Pompierii și medicii au simulat un exercițiu de urgență, o explozie urmată de incendiu și soldată cu victime, în unul dintre cele mai fierbinți locuri din Prahova.

Pentru locuitorii care nu știau că este vorba despre un exercițiu, sunetul sirenelor în apropierea rafinăriei le-a trezit fiori reci pentru că o explozie la rafinărie nu poate însemna decât un accident grav, cu victime și pagube importante.

Din fericire, a fost doar o simulare. Autoritățile au imaginat scenariul unei explozii la compresorul de gaze, urmată de eliberarea în atmosferă a unui nor de hidrogen sulfurat și un incendiu. „Filmul" a continuat cu un alt incediu, declanșat ca urmare a primei explozii, la instalația de cracare catalitică.

image

Click pe imagini pentru o fotogalerie de la exercițiu

7 persoane au „suferit" arsuri de gradul I și II pe 30-50% din corp, iar alte 7 aveau diverse arsuri, fracturi și contuzii.

Vedeți aici și un video de la simulare

La simulare au participat zeci de pompieri și medici atât din structurile ISU și UPU Prahova, cât și din sisteme private care au contract cu rafinăria.

Din cauza riscurilor posibile, un astfel de exercițiu de amploare se desfășoară la rafinăriile din Prahova cu o frecvență de doi ani, conform oficialilor ISU Prahova.

La începtul lunii aprilie, șase persoane au fost rănite ușor într-o explozie produsă în apropierea unei conducte industriale din rafinăria Brazi.

Citiți aici despre acest incident

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite