Reţeta unei după-amieze terapeutice la Ploieşti: muzică clasică, doi copii talentaţi şi mult talent

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Concertul se desfăşoară la Muzeul de Artă din Ploieşti FOTO Dana Mihai
Concertul se desfăşoară la Muzeul de Artă din Ploieşti FOTO Dana Mihai

Bianca Stănescu şi Bogdan Drăgănescu, doi elevi de marcă ai Colegiului de Artă „Carmen Sylva“ din Ploieşti, pregătesc un recital de suflet pentru ploieşteni, marţi, 13 septembrie, la Muzeul de Artă din oraş

Marţi 13 septembrie 2016, de la ora 17.00, Muzeul de Artă din Ploieşti va fi gazda celor doi pianişti, care prezintă, în avanpremieră, repertoriul unui eveniment care se va desfăşura în Germania, în clinica Lauterbachermühle, la invitaţia lui Walter Krafft, preşedintele asociaţiei Förderverein Münchener Musikseminar.

Walter Krafft a început să organizeze concerte de muzică clasică la clinică, începând din anii 80, o ofertă culturală pentru pacienţii clinicii, îmbogăţind în acelaşi timp varietatea  activităţilor, dar reprezentând, mai cu seamă, o terapie prin muzică. La clinică există o sală special amenajată pentru a asculta muzică clasică, dotată cu un pian.

Scopul terapiei prin muzică este acela de a reduce stresul psiho - fiziologic, durerea, stările psihice negative. Muzica poate acţiona direct asupra stării generale psihice şi mentale, deci – implicit – asupra sistemului imunitar.

Cine sunt cei doi pianişti

Bianca Stănescu, elevă în clasa a VIII-a, a început studiul pianului la  vârsta de 5 ani cu profesorul Ana-Luisa  Peiovici, dar a urmat şi cursuri de măiestrie pianistică la Sibiu, Bucureşti, Tg. Mureş, Cluj, Craiova cu profesorii docenţi: Walter Krafft din Germania, Daniela Andonova din Bulgaria, Csiky Boldizsar şi Octavian Renea din România.

Deşi se află la o vârstă fragedă, Bianca a urcat pe scena Filarmonicii „Paul Constantinescu“ din Ploieşti de două ori : în 2014, alături de orchestra şcolii, când a interpretat Concertul pentru pian şi orchestră în Re de J. Haydn şi în 2016, alături de orchestra Filarmonicii „Paul Constantinescu“ interpretând Concertul pentru pian şi orchestra de W.A. Mozart.

Bogdan Drăgănescu este în clasa a IX-a la Colegiul de Artă „Carmen Sylva“ din Ploieşti. A început studiul pianului la clasa prof. Grazia Cernătescu, iar din clasa a II-a lucrează cu profesorul Ana-Luisa Peiovici.
 
Ca şi Bianca, a urmat cursuri de măiestrie pianistică la Sibiu, Bucureşti, Tg. Mureş, Cluj, Craiova cu profesorii docenţi: Walter Krafft din Germania, Daniela Andonova din Bulgaria, Csiky Boldizsar şi Octavian Renea din  România. La 12 ani, Bogdan a urcat pe scena Filarmonicii „Paul Constantinescu“ din Ploieşti.

Ambii solişti sunt premianţi la concursuri de profil din ţară (Sibiu, Craiova, Suceava, Târgovişte - laureaţi cu premii I şi II), dar şi din străinătate (premiul I la Nisa - Franţa). Ei au fost prezenţi şi pe scena numeroaselor evenimente unde au fost invitaţi de Filarmonica „Paul Constantinescu” Ploieşti, Muzeul Judeţean de Artă Prahova  „Ion Ionescu-Quintus”,  Teatrul „Toma Caragiu“, iar la invitaţia profesorului Walter Krafft au cântat în recitaluri organizate la Filarmonica din München - Germania în 2013, 2014, 2015, precum şi la Gasteig – Germania, în 2014 şi 2015.

Seara de marţi ne va prilejui o întâlnire cu Bach, Beethoven, Chopin, Haciaturian, Rahmaninov, Liszt, Gulda, Flitsch, care promite să fie cu adevărat încântătoare şi terapeutică.

Vă mai recomandăm

Povestea fabricii de sticlă de la Azuga. Casa Regală era acţionar şi client pentru frumoasele piese realizate aici

Sinaia, magnet pentru turiştii români şi străini. Creştere de 35% în 2015

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite