Regele dac Decebal, promotorul Prahovei la Roma

0
0

Decebal a ajuns săptămâna aceasta în Italia la iniţiativa autorităţilor din Prahova care organizează de mâine ExpoPrahova.

Capul regelui dac a fost sculptat în bronz şi este opera sculptorului ploieştean George Dumitru, membru al Uniunii Artiştilor Plastici. Acesta a fost realizat la iniţiativa preşedintelul Consiliului Judeţean Prahova şi a fost finanţat de Fundaţia „Mihai Viteazul". Sculptura cântăreşte 300 de kilograme şi a fost transportată în Italia cu microbuzul Consiliului Judeţean Prahova. Decebal a fost deja urcat pe soclul din curtea Academiei Române din Roma, vis-a-vis de Traian, iar capul regelui urmează să fie dezvelit pe 4 aprilie, în cadrul expoziţiei „EuroPrahova", organizată de autorităţi în Italia.

Evenimentul va începe mâine şi va dura până pe 7 aprilie. Acesta este prima ediţie care are loc în cadrul Academiei Române din Roma. „Expoziţia îşi propune să promoveze din punct de vedere economic, cultural şi istoric judeţul Prahova. Intenţionăm să încheiem cât mai multe colaborări cu firmele italiene şi cu autorităţile din Roma pentru a dezvolta parteneriate pe viitor", ne-a declarat Antoaneta Varga, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Prahova.  

Vinurile de la Budureasca, în Italia

Prahovenii nu au mers cu mâna goală la Roma. Aceştia le vor oferi italienilor şi sticle de vin aparţinând producătorului autohton Budureasca. Vinurile îşi au rădăcinile în viţa de vie lucrată pe terasele văii Budureasca, zonă renumită pentru vestigiile celei mai dense aşezări umane străvechi din Dacia. Vinurile au deja în palmares peste 20 de medalii la competiţii naţionale şi internaţionale de profil. Pe parcursul celor cinci zile ale expoziţiei, vor avea loc întâlniri cu comunităţile române din împrejurările Romei, dar şi cu oficialităţi din Italia.

La Roma va fi prezent şi Ansamblul „Periniţa", grupul folcloric al administraţiei judeţene. Membrii grupului, îmbrăcaţi în costume populare vor interpreta cântece consacrate pentru regiunea noastră pe străzile capitalei europene. Din delegaţia judeţului Prahova fac parte reprezentanţi ai administraţiei judeţene, ai muzeelor din judeţ, ai bibliotecii judeţene, dar şi membri ai Camerei de Comerţ. Din fondul Consiliului Judeţean, s-au cheltuit 800.000 de lei pentru organizarea evenimentului.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Mai multe - Ploieşti

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite