Ploieşti: Cursuri gratuite la care şomerii se pot înscrie luna aceasta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă organizează în ianuarie cursuri de lucrător în comerţ, confecţioner asamblor articole din textile, tâmplar universal şi imprimator serigraf.

Şomerii care doresc să participe la aceste cursuri trebuie să aibă între opt şi zece clase, numărul locurilor disponibile fiind de 136, iar primul venit va fi primul servit. Cursurile au o durată între 6 şi 16 săptămâni, iar înscrierile se fac la Centrul de Formare Profesională de pe Şoseaua Vestului, în fosta clădire a şcolii de şoferi.

Şomerii de pe Valea Prahovei se pot înscrie şi la cele trei cursuri care se vor deschide luna aceasta şi la Sinaia. Este vorba despre cursuri de operator date calcul, limba engleză şi bucătar. Pentru primele două, candidaţii trebuie să aibă liceul, iar pentru cursul de bucătar - şcoala generală şi profesionala.

Câţi şomeri sunt în Prahova

La sfârşitul lunii decembrie, în judeţul Prahova, existau 26.873 de şomeri, dintre care 16.822 şomeri indemnizaţi. Astfel, rata şomajului este de 8,4%, în scădere cu 0,6% faţă de luna precedentă. Cu toate acestea, firmele continuă să anunţe disponibilizări. Pentru luna ianuarie, două societăţi  din domeniul comerţului cu amănuntul şi a instalaţiilor sanitare au notificat AJOFM pentru concedierea a 69 de persoane. "Pentru luna februarie, avem alte două firme care vor disponibiliza 115 angajaţi. Societăţile activează în domeniul transportului şi a fabricării produselor din ţiţei", ne-a declarat Cristina Opriţă, purtătorul de cuvânt al AJOFM Prahova.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite