Ploieşti: Crucea Mădălinei Manole este scrisă pe ambele părţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de persoane vin zilnic la mormântul artistei, din cimitirul Bolovani din Ploieşti, şi îi aduc flori, iconiţe, îngeraşi şi inimioare. La singurul loc de veci din cimitir care are crucea scrisă pe ambele părţi, Anca Magdalena Mircea şi Mădălina Manole, sunt mulţi trandafiri şi crizanteme.

Mormântul Mădălinei Manole este, poate, cel mai celebru din cimitirul Bolovani şi unul dintre cele mai vizitate. Îţi atrage atenţia fără să vrei pentru că este singurul de pe aleea centrală care este acoperit de un morman de pământ, nebetonat, fără gărduţ, dar şi cel mai plin de flori. O candelă arde în permanenţă la căpătâiul artistei.

image

Este, însă, şi singurul din cimitir care are crucea inscripţionată pe ambele părţi, cu numele real al artistei, Anca Magdalena Mircea, şi cel de scenă, Mădălina Manole. Acesta din urmă a fost scris de părinţii „fetei cu părul de foc" şi a generat un nou scandal cu soţul artistei, Petru Mircea. Acesta a susţinut că, astfel, i-a fost „pusă cruce" Mădălinei Manole, artista care, altfel, ar fi trăit veşnic în memoria fanilor. 

image

Deşi sunt într-un conflict ce pare fără sfârşit, mormântul Mădălinei Manole pare să-i reunească pe soţ şi părinţi. Un buchet imens de trandafiri albi şi crizanteme, aduşi de Petru Mircea, un altul cu flori colorate de la Ion Manole, tatăl artistei, aduc un omagiu comun dorului de Mădălina.

Îngeraşi şi iepuraşi

Multe alte obiecte de la mormânt sunt aduse de fani. „Vin oameni din toată ţara, unii au venit şi din străinătate, mulţi fani şi persoane care au cunoscut-o. Părinţii vin aproape în fiecare zi, iar soţul ei la câteva zile, cu braţele pline de flori. În general vineri seara apare, mai de mult a venit şi cu băieţelul lor, dar în ultima vreme nu l-am mai văzut pe cel mic", ne-a spus Vasile Pârvu, unul dintre îngrijitorii cimitirului.

image

„Îi schimb mereu apa la flori, în fiecare zi primeşte unele proaspete, iar când vine soţul ei le dă de pomană pe cele vechi, şi pune altele, uneori braţe întregi. Mereu îi aprinde cineva câte o lumânare, tare iubită a fost fata asta", ne-a spus şi Maria Neculai, o femeie care are grijă de mormintele din Bolovani.

image

De-a lungul timpului, fanii i-au lăsat Mădălinei la mormânt inimioare de pluş, iconiţe, scrisori şi multe figurine în formă de îngeraşi sau chiar un iepuraş de Paşte. Pe 14 iulie, când se împlineşte un an de la moartea artistei, este posibil ca pe locul mormântului să fie ridicată, aşa cum cere tradiţia, o cruce şi un monument funerar.

image

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite