Patru hoațe voiajoare se foloseau de produse „gratuite“ pentru a fura victimele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Produsele de curățenie și cosmeticele „gratuite" erau momeala folosită de patru femei, care locuiesc fără forme legale în diferite oraşe din ţară pentru a intra în casa unor prahoveni. În urma lor, victimele rămâneau fără bani și bunuri.

Lucrătorii Compartimentului Investigaţii Criminale le-au depistat pe Ş. Gabriela, de 24 ani, domiciliată în Buzău, Ş. Daniela, în vârstă de 22 ani, P. Irina, în vârstă de 20 ani şi Ş. Lenuţa, în vârstă de 21 ani, toate din Galaţi, infractoare voiajoare, care locuiesc fără forme legale în diferite oraşe din ţară.

Acestea sunt suspectate de comiterea a trei furturi din locuinţe. Din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat că acestea pătrundeau în locuinţe sub pretextul oferirii gratuite de produse de curăţenie şi cosmetic, apoi distrăgeau atenţia persoanelor vătămate şi sustrăgeau diverse bunuri.

Cercetările continuă pentru stabilirea şi documentarea întregii activităţi infracţionale.

Condiţii favorizante pentru furturile din locuinţe

- lăsarea descuiată a uşii de acces, chiar pentru o perioadă scurtă;

- păstrarea în apartament a unor sume mari de bani sau valori, fără a avea instalat un sistem de asigurare, pază şi alarmare;

- lăsarea ferestrelor deschise pe timp de noapte sau când nu mai este nimeni  în casă;

- permiterea accesului în locuinţa dvs. a unor persoane necunoscute care pretind că vând/cumpără diverse bunuri ori oferă diferite servicii;

- lăsarea locuinţei nesupravegheate pentru o perioadă îndelungată;

- inexistenţa / nefuncţionarea sistemelor „interfon" la intrarea în incinta blocurilor;

- absenţa dispozitivelor de înregistrare video;

- oferirea de informaţii legate de starea materială a unor vecini, despre bunurile pe care le au în casă, programul zilnic al acestora etc.

- persoanele care aparţin unor instituţii/firme şi care se prezintă la domiciliul dvs., au obligaţia să se legitimeze (cu un document valabil/autentic), să îşi prezinte intenţiile/scopul prezenţei la domiciliul dvs., oferind date de contact pentru verificarea sa.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite