Nu mai e de glumă. Jandarmii au fost chemaţi de 17 ori să salveze turiştii de urşi, în Prahova. IJJ: „Au procedat corect” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jandarmii au sărit în ajutorul turiştilor speriaţi de urşi FOTO Captură video IJJ Prahova
Jandarmii au sărit în ajutorul turiştilor speriaţi de urşi FOTO Captură video IJJ Prahova

Jandarmii prahoveni au fost solicitaţi de 17 ori, în acest sfârşit de săptămână, în zone în care a fost semnalată prezenţa urşilor.

Duminică, 22.08.2021, un grup de turişti a solicitat sprijin prin apel la numărul 112 după ce, pe traseul parcurs de aceştia, respectiv Poiana Stânii-Poiana Ţapului, s-au întâlnit cu un urs.

”Animalul sălbatic a început sa-i urmărească iar unul dintre turişti a luat decizia corectă de a abandona un rucsac, pentru ai distrage atenţia acestuia şi a câştiga timp să se îndepărteze de potenţialul pericol.

Împreună cu patrula de jandarmi persoanele au revenit pe traseu de unde au recuperat o parte din bunuri şi ceea ce a mai rămas din rucsacul distrus de urs”, se arată într-un comunicat al IJJ Prahova.

În acest sfârşit de săptămână, jandarmii prahoveni au intervenit la nu mai puţin de 17 cazuri în care a fost semnalată prezenţa urşilor, iar recomandările noastre pentru astfel de situaţii sunt următoarele:

-păstraţi-vă calmul şi încercaţi să vă îndepărtaţi de zona respectivă;

-nu vă apropiaţi pentru a face fotografii sau pentru a-i hrăni;

-faceţi zgomot, acesta îi sperie;

-solicitaţi sprijin prin apel la numărul de urgenţă 112.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite