FOTO Blocul „fantomă“. Cea mai înaltă clădire din Ploieşti nu este locuită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La finalizarea exterioară a blocului Adama din Ploieşti, în 2010, clădirea a devenit cea mai înaltă din Ploieşti. Criza a afectat însă afacerea, astfel că imobilul nu este locuit şi a căpătat renumele de „blocul fantomă“

Ceea ce ar fi trebuit să devină unul dintre cele mai aşteptate proiecte imobiliare din oraş, blocul Evocasa Uptown Ploieşti, s-a transformat, pentru ploieşteni în subiect de legendă urbană.

Intrigaţi de faptul că imobilul a fost parcă abandonat după un ritm foarte susţinut al lucrărilor, în perioada 2009-2010, oamenii au dat ca sigură ipoteza că blocul trebuie demolat pentru că este... înclinat.

Opinia este întărită de fotografiile făcute de-a lungul timpului în care blocul pare să aibă are un unghi de înclinare, dar şi de decizia dezvoltatorului imobiliar de a stopa lucrările interioare şi de a sista vânzările de apartamente din bloc. Este şi motivul pentru care, în zonă, i se mai spune şi „blocul fantomă“.

Zvonurile privind viciile de construcţie ale proiectului Evocasa Uptown din Ploieşti sunt total nefondate.  Expertizele realizate de terţe părţi, precum Inspectoratul Judeţean în Construcţii Prahova, demonstrează siguranţa structurală şi funcţională a clădirii. (...) Siguranţa construcţiei este susţinută de Inspectoratul Judeţean de Construcţii Prahova şi de experţi în construcţii care au realizat expertize independente în acest sens“, ne-a spus Alina Necula, Head of Marketing & Sales Adama Group.

De asemenea, mai spun reprezentanţii Adama, conform Inspectoratului Judeţean de Construcţii, micile devieri faţă de cotele din proiect se încadrează întru totul în abaterile admisibile la execuţie si nu reprezintă motiv de îngrijorare privitor la siguranţa structurală şi funcţională.

Cu o înălţime de aproximativ 75 de metri, blocul de locuinţe construit lângă magazinul Kaufland Vest Ploieşti este cea mai înaltă clădire din Ploieşti. Este finalizat la exterior, iar la interior numai la primul etaj, unde ar trebui amenajat un club cu diverse facilităţi pentru locatari. În decembrie 2010, primele apartamente ar fi trebuit date în folosinţă cumpărătorilor.

image

Foto

image

Are 18 etaje şi 180 de apartamente, dintre care doar aproximativ 22 au fost vândute încă din faza de construcţie. Pentru a fi finalizat mai este nevoie de o investiţie de 3-4 milioane de euro, dar dezvoltatorul imobiliar a decis să facă acest lucru la finalul crizei.

De altfel, acesta este şi motivul invocat pentru aparentul abandon al blocului, pe o perioadă nespecificată.

Motivul sistării construcţiei este strict legat de considerente economice. Proiectul a fost demarat în 2009, într-un moment extrem de dificil al pieţei. Calculele financiare pe care le-am făcut după ce am finalizat structura ne-au făcut să oprim construcţia, până când vor veni vremuri mai bune, când situaţia economică din România va fi mai stabilă”, ne-a mai spus Alina Necula.

Compania Adama este controlată de fondurile de investiţii Tiger Global şi Immofinanz Group, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa din România. Portofoliul grupului pe piaţa românească include 50 de proprietăţi, mai ales în domeniul spaţiilor comerciale şi de birouri, estimat la 894,7 milioane de euro.

Mai puteţi citi

Porcii „maidanezi“ au fost stăpânii Ploieştiului timp de 80 de ani. Cum a rezolvat administraţia problema „Bagabonţilor râmători“

FOTO Ploieştiul de acum 100 de ani. Între bătăile cu flori de pe Bulevard şi eforturile administraţiei de a organiza un oraş modern

Poveşti de cartier din Ploieşti. Mimiu îşi trage numele de la un grec lacom, Bereasca a fost „Cartierul Demobilizaţilor“
 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite