Doi foşti angajaţi eMAG, cercetaţi pentru fraudarea companiei timp de peste 2 ani. Cum s-a derulat escrocheria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi foşti angajaţi ai companiei eMAG sunt cercetaţi pentru acces ilegal la un sistem informatic şi fraudă informatică, ei fiind acuzaţi că, timp de peste doi ani, ar fi comandat bunuri pe care le-au achitat cu vouchere de reducere false.

Comenzi plasate online FOTO Shutterstock
Comenzi plasate online FOTO Shutterstock

Conform datelor comunicate, joi, de Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova, poliţiştii au fost sesizaţi, la începutul lunii martie, de către reprezentatul unei societăţi comerciale despre faptul că, în perioada octombrie 2020-martie 2023, un tânăr în vârstă de 26 de ani, fost angajat, ar fi creat 75 de adrese de e-mail folosindu-se de date de identificare fictive. Toate aceste adrese au fost utilizate pentru plasarea de comenzi de bunuri cu livrare la easy-box-uri amplasate în municipiul Ploieşti şi ulterior le achita cu vouchere de reducere.

"Din cercetări a reieşit că tânărul în cauză ar fi fost ajutat de un altul în vârstă de 28 de ani. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 210.000 de lei. În baza investigaţiilor şi a cercetărilor efectuate, poliţiştii au realizat prinderea în flagrant a celor doi tineri în timp ce ridicau mai multe comenzi", precizează informarea IJP Prahova.

Ce au găsit polițiștii la percheziții

Surse judiciare au precizat, pentru AGERPRES, că ambii tineri vizaţi de anchetă sunt foşti angajaţi ai companiei eMAG. Poliţiştii au efectuat o percheziţie domiciliară unde aceştia locuiesc, fiind descoperite mai multe mijloace materiale de probă, dar şi 12.700 de lei şi 1.200 de euro.

În urma probatoriului administrat, faţă de cei doi tineri din judeţul Buzău, respectiv Dâmboviţa a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, ulterior fiind plasaţi sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic şi fraudă informatică.   

Român arestat în SUA, pentru o fraudă colosală de 5 milioane de dolari

Bărbatul de 33 de ani a fost arestat în San Diego pentru o fraudă de 5 milioane de dolari și a avut peste 200 de complici în California și România. Constantin „Bibi” Sandu a fost prins de agenți la Imperial Beach, un punct de trecere a frontierei spre Mexic.

Bărbatul arestat este acuzat astăzi că a organizat o schemă de fraudă privind prestații de asigurări de șomaj din California, menite să ajute lucrătorii afectați de pandemie. Suma totală pentru care este acuzat se ridică la 5 milioane de dolari, scrie Gândul.

Potrivit unui comunicat al Departamentului de Justiție al SUA, Sandu a conspirat cu 214 conspiratori români nenumiți din California și România pentru a obține în mod fraudulos milioane de dolari în prestații de asigurări de șomaj din California. Pentru a obține banii au creat documente, conturi și companii false, au depus cereri false la Departamentul de Dezvoltare Economică din California , care administra indemnizațiile de șomaj pentru stat.

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite