Condițiile de coșmar în care învață elevii Colegiului Spiru Haret din Ploiești: „Ne simțim sufocați”
0Grupuri sanitare comune, săli de clasă în care pe jos este așezat linoleum, cu lumină insuficientă și fără încălzire. Așa învață elevii Colegiului Spiru Haret din Ploiești.

Deși pare greu de crezut, elevii Colegiului Spiru Haret din Ploiești care urmează să susțină examenul de Bacalaureat în acest an sunt obligați să învețe și să participe la concursuri în condiții demne de Evul Mediu, potrivit observatorulph.ro
Aceștia își desfășoară cursurile într-o anexă a liceului, în săli de clasă în care pe jos este așezat linoleum, unde lumina este insuficientă, iar încălzirea este deficitară. Iar problemele nu se opresc aici.
Un alt exemplu al bătăii de joc la care sunt supuși elevi este grupul sanitar, care este folosit atât de băieți cât și de fete.
„Suntem elevii clasei a 12-a și am fost repartizați într-un corp separat, care unii îl numesc „anexă”. Această anexă nu este doar o chestiune de nume, ci o realitate tristă – spațiile de învățare sunt atât de mici încât ne simțim sufocați. În unele săli, băncile sunt amplasate într-un colț, astfel încât nu putem vedea tabla. Mai mult, soluția propusă pentru această problemă este una dezamăgitoare: să strângem fonduri pentru a cumpăra o tablă nouă. Este corect să ne revină nouă această responsabilitate sau nu ar trebui să beneficiem de condiții adecvate din start?”, este mesajul transmis de unul dintre elevii Colegiului.
FOTO Constructor acuzat că a distrus o şcoală. Clădirea, plină de igrasie şi mucegai de sus până jos. „Este de râs“
Una dintre cele mai bune şcoli din judeţul Dâmboviţa a ajuns o ruină. Nimeni nu s-a gândit că un proiect de reabilitare care ar fi trebuit să asigure condiţii mai bune pentru elevi şi profesori avea să treansforme clădirea într-un loc plin de mucegai şi cu pereţi scorojiţi.
Este vorba de Şcoala „Elena Donici Cantacuzino” din Pucioasa, iar proiectul de reabilitare şi extindere, în valoare de 2,5 milioane de lei, prevedea mansardarea şi acoperirea unităţii şcolare.
Constructorul a decopertat clădirea şi a lăsat-o aşa câteva luni de zile, spun atât conducerea şcolii, cât şi primăria. Ploile şi zăpada din anul trecut au distrus clasele de la etajul 1 şi de la parter. Pereţii s-au crăpat, parchetul s-a umflat, iar mucegaiul şi igrasia sunt la tot pasul.