Cine e fetiţa de 3 ani îmbrăcată în port popular care promovează imaginea României alături de militari şi jandarmi de Ziua Naţională
0O fetiţă de doar 3 ani şi 5 luni, îmbrăcată în port tradiţional, promovează imaginea unora dintre cele mai importante instituţii ale statului, Ministerul de Interne şi Ministerul Apărării Naţionale, la parada militară de Ziua Naţională a României.
Emilia este obişnuită cu haina militară, tatăl ei făcând parte din rândul Jandarmeriei Române, şi a participat deja la repetiţiile pentru defilarea de 1 Decembrie.
Imaginea Emiliei Pîrvu, îmbrăcată în ie, fotă, bundiţă şi maramă, alături de jandarmii sau de soldaţii care au participat la antrenamentele pentru desfăşurarea Paradei Militare de 1 Decembrie, face deja furori în mediul virtual.
Atât MAPN, cât şi MAI, au ales să promoveze imaginea ţării printr-un contrast între portul tradiţional autohton şi uniforma militară românească.
Emi, alături de tatăl ei la repetiţiile pentru Parada de 1 Decembrie FOTO IGJR
"Chiar dacă a fost foarte frig am decis să o aduc şi pe Emi la repetiţii. A fost prima ei paradă militară. Nu s-a speriat deloc. Era numai ochi. A purtat o ie realizată de cineva din Ploieşti, iar fota este cusută în casă chiar de străbunica ei. Bundiţa i-am cumpărat-o de la Muzeul Satului din Bucureşti. Cu aceeaşi costumaţie va participa şi în ziua de 1 Decembrie la Parada Militară”, a declarat, pentru “Adevărul”, Dragoş Gabriel Pîrvu, tatăl micuţei.
Jandarmul ploieştean Gabriel Dragoş Pîrvu, tatăl Emiliei, a reuşit la rândul lui să impresioneze o lume întreagă cu o fotografie în care promova ia româneanscă. În 2015 a participat la un concurs organizat de UNESCO pe tema moştenirii culturale a fiecărei ţări. Fotografia românului a fost desemnată între cele mai bune 20 dintr-un total de 10.000 de imagini din întreaga lume care au intrat în competiţie.
Fotografia realizată de jandarmul Dragoş Pîrvu, nominalizată de UNESCO în top 20 dintr-un număr de peste 10.000 de participanţi
Gabriel Dragoş Pârvu a reuşit să impresioneze juriul prin faptul că a surprins într-o singură imagine esenţa unei naţii. În fotografia realizată la Valea Călugărească, în anul 2015, pe prispa Cramei 1777 din localitate, apărea ca personaj central un tânăr îmbrăcat în port popular românesc.
Mama Emiliei este şi ea unul dintre promotorii tradiţiilor româneşti. Este arhitect şi încearcă să salveze ceea ce a mai rămas în picioare din casa tradiţională muntenească, dar şi să educe gusturile celor care intenţionează să-şi constuiască acum o locuinţă nouă sau să renoveze casa bunicilor.
Gabriel şi Claudia Pîrvu promovească constant portul tradiţional românesc FOTO Dragoş Pîrvu
A luat la pas ulieţele satelor munteneşti, a fotografiate mii de detalii ale construcţiilor vechi, unele aproape în ruină, şi a realizat un ghid de arhitectură împreună cu alţi colegi arhitecţi. Scopul acestui este să crească pe cât posibil calitatea construcţiilor de orice fel din mediul rural, dar şi să promoveze meşteşugurile şi tehnicile tradiţionale.