Casa Albă devine roşie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sediul administraţiei judeţene din Prahova are nevoie de lucrări costisitoare pentru termoizolare. La testul cu infraroşu efectuat recent, întreaga clădire a devenit roşie, din cauza pierderilor mari de căldură

Agenţia pentru Eficienţă Energetică şi Energii Regenerabile Ploieşti a desfăşurat mai multe măsurători pentru eveluarea energetică a Palatului Administrativ, sediul Consiliului Judeţean, Prefecturii şi Primăriei. Conform scanării termografice, imobilul, inaugurat la începutul anilor '70, are pierderi de până la 35%, iar experţii au recomandat începerea unor ample lucrări de termoizolare. Cum clădirea se află în patrimoniul Consiliului Judeţean, şi lucrările ar trebui suportate din bugetul aceleiaşi instituţii.

Pe baza analizei imaginilor în infraroşu prelevate, experţii au observat că la nivelul străpungerilor anvelopei de către planşee, în zona parapeţilor de sub ferestre şi prin suprafeţele vitrate au loc mari pierderi de căldură. Ei au recomandat termoizolarea interioară a parapeţililor de sub feretstre cu polistiren expandat ignifugat cu grosime minim 10 cm şi înlocuirea ferestrelor cu tâmplarie PVC sau din aluminiu cu geamuri termoizolante duble.

În precedentul mandat, Casa Albă a fost inclusă într-un amplu proiect de consolidare.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite