Apa Nova Ploieşti anunţă că alimentează zonele din municipiu din surse alternative de alimentare, nu din conducta avariată şi susţine că apa este potabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apa Nova Ploieşti, care s-a confruntat, sâmbătă, cu o avarie din cauza căreia apa a devenit nepotabilă în centrul şi în zona de nord a oraşului Ploieşti, anunţă că a identificat avaria şi a racordat zomele afectate la o sursă alternative de apă, susţinând că locuitorii pot folosi apa după ce o lasă să curgă “un interval scurt de timp”.

 Potrivit unui comunicat dat publicităţii sâmbătă seară de repreznetanţii Apa Nova Ploieşti, echipele de intervenţie au identificat avaria din cauza căreia apa a devenit nepotabilă în mare parte din municipiu. Astfel, conform sursei citate, avaria s-a produs pe o conductă pusă în funcţiune în anul 2015, a fost localizată şi tronsonul avariat a fost izolat.

 „Zonele afectate sunt alimentate cu apă în acest moment prin intermediul altor conducte de distribuţie, iar zona afectată a fost transferată pe o sursă alternativă de alimentare cu apă pentru a elimina problemele de calitate a apei potabile. La acest moment, din punct de vedere al companiei Apa Nova Ploieşti, prin soluţia de transferare pe o altă sursă conform recomandărilor Direcţiei de Sanatate Publică, apa este conformă pentru consum. Recomandăm pentru cetăţenii care au ajuns târziu acasă să lase apa sa curgă un interval scurt de timp”, precizează reprzentanţii Apa Nova Ploieşti în comunciatul transmis presei. .

Direcţia de Sămătate Publică (DSP) Prahova, care sâmbătă după amiază a dat publicităţii un comunciat în care recomanda ca apa să nu fie folosită pentru băut, gătit sau spălat, nu a revenit asupra recomandării. Nici directorul DSP Prahova, Irina Loghin, nici purtătorul de cuvânt al instituţiei, Dan Decebal, nu au putut fi contactaţi pentru a preciza dacă populaţia trebuie să urmeze recomandările Apa Nova privind consumarea apei ca potabilă. 

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite